REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Sramotna poteza Nikki Hailey: Na izraelsko granato napisala »Pokončajte jih!« (FOTO)

Sramotna poteza Nikki Hailey: Na izraelsko granato napisala »Pokončajte jih!« (FOTO)Nekdanja ameriška veleposlanica pri ZN in nedavna kandidatka za republikansko predsedniško nominacijo se je srečala s prebivalci severnega Izraela in opozorila na grožnjo, ki jo predstavlja libanonska militantna skupina Hezbolah. Vir: Posnetek zaslona, X

Nekdanja kandidatka za republikansko predsedniško nominacijo Nikki Hailey se je med obiskom izraelske severne meje podpisala na topniško granato in napisala »Pokončajte jih! Amerika ljubi Izrael

»Nikki Hailey v Izraelu napiše 'Pokončajte jih!' na granate, ki jih bo IDF izstrelila na Rafo ob kljubovanju Meddržavnemu sodišču.

Biden je priskrbel granate, republikanci pa so jih podpisali. Politični razred ZDA je enoten v sokrivdi tega genocida je zavržno dejanje Haileyjeve komentiral Yanis Varoufakis, nekdanji grški finančni minister in eden vodilnih evropskih mislecev, ki podpirajo Palestino.

Spomnimo, gre za nekdanjo ameriško veleposlanico pri Združenih narodih v administraciji Donalda Trumpa, ki mu je nedavno neuspešno poskusila protikandidirati za republikansko predsedniško nominacijo.

Ko pa je v tem početju propadla, in jo je Trump zavrnil, da bi bila vsaj kandidatka za njegovo podpredsednico, je pred kratkim razkrila, da bo na prihodnjih predsedniških volitvah, novembra, vendarle glasovala zanj in njegovo vrnitev v Belo hišo.

Na družbenih omrežjih pa so podpisovanje izraelske granate za bombardiranje Palestincev v Gazi in prebivalcev Libanona s strani nekdanje najvišje uslužbenke v ameriški vladi pospremili s komentarjem, da je to kaliber »diplomatov«, ki ga ponuja ameriški imperij v pozni fazi, ki pošilja jasno sporočilo ljudem svetovnega juga.

Haileyjeva je v spremstvu nekdanjega izraelskega veleposlanika pri ZN in člana Kneseta (izraelskega parlamenta) Dannyja Danona izrazila močno podporo Izraelu in dejala, da Združene države Amerike podpirajo Tel Aviv, ter sporočila izraelski vojski (IDF), da se ne smejo ustaviti, dokler ne zmagajo.

»Amerika stoji ob Izraelu. Izrael se danes bori proti sovražniku ZDA. Ne ustavite se, dokler ne zmagate,« je poudarila Haileyjeva.

Srečala se je tudi s prebivalci severnega Izraela in opozorila na nevarnost, ki jo predstavlja libanonska militantna skupina Hezbolah.

»Izrael mora prevzeti pobudo in spremeniti enačbo. Prebivalci Tira in Sidona bodo evakuirali svoje domove, prebivalci severa pa se bodo vrnili na svoje domove,« je dejal Danon in se strinjal z ugotovitijo Haileyjeve.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek