REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Nesposobni za desant, hočejo pa v vojno proti Rusiji: Osramočena ameriška vojska na Poljskem

Nesposobni za desant, hočejo pa v vojno proti Rusiji: Osramočena ameriška vojska na PoljskemAmeriški vojaki se na eni od vojnih iger v okviru vaj Nata niso najbolje odrezali... Vir: Posnetek zaslona, X

Britanska vojska je »potopila« ameriško med vojno igro gradnje mostov, ki je potekala v okviru vaj Nata na Poljskem, poroča The Telegraph.

Časnik navaja, da naj bi britanski major in poveljnik 23. amfibijske inženirske eskadrilje, ki je postavljala improvizirane mostove, z Američani celo stavil, kdo bo prvi prečkal reko.

Cilj igre je bil prečkati reko Dravo, ki je na tem mestu široka kar 156 metrov, Britanci pa so svoje spretnosti pokazali tako, da so v pičlih 18 minutah zgradili improviziran trajekt s pomočjo amfibije M3, ki se raztegne v plavajočo ploščad ob vstopu v vodo.

Po drugi strani pa vojaki »svetovne sile številka 1« niso bili ravno tako spretni in iznajdljivi, zato so se odločili zgraditi pontonski most, kar jim je vzelo kar eno uro.

Zato se je premeščanje vozil in opreme na drugi breg Drave začelo kar 42 minut za njihovimi britanskimi zavezniki.

Na koncu so stavo logično dobili Angleži, celotna igra, ki jo je po besedah ​​omenjenega majorja navdihnilo izkrcanje v Ukrajini, pa je pokazala, da bi v primeru neposredne intervencije Nata v tej državi Ruska vojska imela dovolj časa za reakcijo z raketo ali napadom z brezpilotnimi letali, da prepreči izkrcanje, če ne vseh, pa vsaj ameriških enot.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek