REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Najbolj nepriljubljen kancler vseh časov: Večina Nemcev si želi, da Scholz pobere šila in kopita in gre s položaja

Najbolj nepriljubljen kancler vseh časov: Večina Nemcev si želi, da Scholz pobere šila in kopita in gre s položajaKar 64 odstotkov vprašanih je med anketo dejalo, da bi moral Olaf Scholz zapustiti položaj kanclerja in ga prepustiti obrambnemu ministru Borisu Pistoriusu. Vir: Posnetek zaslona, X

Podpora javnosti nemškemu kanclerju Olafu Scholzu je padla na rekordno nizko raven, je v ponedeljek poročal Bild, ki se sklicuje na novo raziskavo, ki jo je izvedel nemški inštitut za javnomnenjske raziskave INSA.

Skoraj dve tretjini Nemcev želita, da bi odstopil pred naslednjimi zveznimi volitvami, predvidenimi za oktober 2025, kažejo podatki.

Kar 64 odstotkov vprašanih je za INSA dejalo, da bi moral Scholz zapustiti položaj predsednika vlade in ga prepustiti obrambnemu ministru Borisu Pistoriusu.

Temu stališču je nasprotovala manj kot četrtina Nemcev.

Anketa je pokazala, da bi Scholz tudi izgubil volitve proti kateremu koli od svojih glavnih tekmecev.

Proti vodji opozicijske CDU Friedrichu Merzu bi aktualnega kanclerja podprlo le 23 odstotkov Nemcev.

Če bi se Scholz pomeril z Markusom Söderjem, vodjo Krščanskosocialne unije - tradicionalne zaveznice CDU na Bavarskem - bi si Söder zagotovil jasno zmago s 36 proti 20 odstotki.

Söder je znan po svoji kritiki Scholzove politike. Novembra je opozoril, da je Nemčija v »resni krizi«.

Scholz že dlje časa izgublja javno podporo.

Javnomnenjska raziskava YouGov je v začetku decembra pokazala, da 74 odstotkov Nemcev meni, da kot kancler slabo opravlja svoje delo, le 20 odstotkov pa vidi njegovo pozitivno učinkovitost.

V ponedeljek je »Bild« Scholza opisal kot »najbolj nepriljubljenega kanclerja vseh časov«.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek