REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Slabe novice iz Nemčije: Zapira se ena vodilnih svetovnih jeklarn

Slabe novice iz Nemčije: Zapira se ena vodilnih svetovnih jeklarn Tovarna podjetja v Mülheimu an der Ruhr bo 31. decembra dokončno zaprta. Vir: Posnetek zaslona, X

Nemško gospodarstvo je te dni utrpelo še en hud udarec, ki ga je večina osrednjih evropskih medijev nekoliko spregledala: Eden vodilnih svetovnih proizvajalcev brezšivnih cevi Vallourec je zaprl proizvodnjo teh izdelkov v Nemčiji.

Tovarna podjetja v Mülheimu an der Ruhr bo 31. decembra dokončno zaprta.

Odločitev o zaprtju obratov Valloureca v Düsseldorfu in Mülheimu je bila objavljena maja lani zaradi visokih cen energije, saj ni več poceni ruskega plina.

Kot je razvidno iz video posnetka (v tvitu zgoraj) so odpuščeni delavci pripravili posebno pogrebno slovo od obrata, v katerem so delali dolga desetletja.

Vir: Posnetek zaslona, X

Dodaten problem je dejstvo, da je od te industrije odvisno veliko drugih podjetij.

Ekonomisti so že pred uvedbo sankcij Rusiji opozarjali, da ni vse v denarju - na podlagi ruskega plina namreč stoji cela »piramida« drugega gospodarstva, z veliko večjimi zaslužki.

Ruski plin je v tej računici vzvod, ki premika velik del gospodarstva.

Ta piramida stoji na glavi, na finančno relativno majhnem, a pomembnem vložku, ki so ga predstavljali poceni energenti.

In če se ta del sesuje, se bo začelo seuvati tudi vse gospodarstvo navzgor - in prav to se sedaj dogaja.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek