REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Nekdanji šef Nata: Washington je obrnil hrbet Zelenskemu, to je leto Vladimirja Putina

Nekdanji šef Nata: Washington je obrnil hrbet Zelenskemu, to je leto Vladimirja PutinaProtiofenziva ukrajinske vojske je spodletela, kar je povzročilo razočaranje nad ukrajinskim predsednikom, ki je zdaj v povsem drugačnem položaju kot pred letom dni, pravi James Stavridis. Vir: Posnetek zaslona, X

Ameriška vlada je obrnila hrbet ukrajinskemu predsedniku Vladimirju Zelenskemu zaradi neuspešne protiofenzive oboroženih sil Ukrajine, je dejal upokojeni admiral ameriške mornarice in nekdanji poveljnik zveze NATO James Stavridis, poroča RIA Novosti.

»Iskreno moramo priznati, da protiofenziva oboroženih sil Ukrajine to poletje ni bila uspešna.

Res je popolnoma spodletela. Ukrajinski napad je spodletel.

To je povzročilo razočaranje v ZDA in Zelenski je zdaj v popolnoma drugačnem položaju, kot je bil pred letom dni,« je poudaril upokojeni ameriški admiral James Stavridis.

Nekdanji vodja Nata je ocenil, da gre situacija ruskemu predsedniku Vladimirju Putinu dobro na roke in izpostavil dejstvo, da je okrepil odnose s številnimi državami.

»Vladimirju Putinu gre odlično. To je res dobro leto zanj,« je poudaril upokojeni admiral.

Po njegovih besedah ​​bi Zelenski lahko razmislil o možnosti priznanja Krima kot ozemlja Ruske federacije.

Ta možnost pa bi bila mogoča, meni nekdanji šef Nata, v zameno za tiho privolitev Evropske unije in Nata za članstvo Kijeva.

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski se je v začetku tedna srečal z ameriškim predsednikom Joejem Bidnom v Washingtonu.

Wall Street Journal (WSJ) poroča, da se je Zelenski pred snidenjem z Bidnom srečal z izvršnimi direktorji ameriških proizvajalcev orožja:

»Zelenski jih je prosil za nasvet pred srečanjem z Bidnom,« poroča WSJ.

Kar je logično, namreč da je Zelenski iskal nasvet od vojnih dobičkarjev - ti pa itak imajo največje koristi od Bidnove posredniške vojne v Ukrajini.

Nato je imel ukrajinski predsednik govor v Senatu, potem se je pogovarjal še s predsednikom predstavniškega doma Kongresa Mikeom Johnsonom.

Toda ameriški kongresniki tokrat niso želeli odobriti Bidnovo zahtevo, da dodelijo nove desetine milijard dolarjev pomoči Ukrajini.

Ob tokratnem obisku se je Zelenski sredi Washingtona odkrito pohvalil (video posnetek zgoraj), da Ukrajina izvaja napade, ki so »zatresli tla v srcu Moskve«.

Komentatorji niso prezrli dejstva, da je Zelenski ob tem razkril še eno nesramno laž - do sredine leta 2023 sta tako Zelenski kot Biden odkrito zavajala in lagala Američane, ko sta zanikala, da bi Ukrajina izkoriščala orožje, ki ga je dobila od Nata, za napade znotraj ozemlja Rusije.

Zdaj je tudi ta velika »skrivnost« Zahoda in Kijeva - uradno razkrita.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek