REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Varšava toži Berlin: Skladiščenje nemških odpadkov na ozemlju Poljske ni v skladu z zakoni EU

Varšava toži Berlin: Skladiščenje nemških odpadkov na ozemlju Poljske ni v skladu z zakoni EUPo ocenah poljskega ministrstva je med letoma 2015 in 2018 na Poljsko prišlo okoli 35.000 ton nemških odpadkov. Vir: Posnetek zaslona, X

Poljska je v sredo na Sodišču Evropske unije vložila pritožbo zaradi nezakonitega skladiščenja nemških odpadkov na njenem ozemlju, je sporočilo poljsko ministrstvo za podnebje in okolje.

»Poljska je na Sodišču Evropske unije vložila tožbo proti Nemčiji zaradi neizpolnjevanja obveznosti po pravu Evropske unije,« je zapisano v izjavi, poroča agencija PAP.

Po ocenah poljskega ministrstva je med letoma 2015 in 2018 na Poljsko prišlo okoli 35.000 ton nemških odpadkov.

Evropska komisija je oktobra sprejela mnenje Poljske o sporu z Nemčijo glede domnevnega skladiščenja odpadkov na poljskem ozemlju.

EK je zavzela stališče, da Nemčija ni izpolnila obveznosti, da v roku 30 dni odstrani odpadke, ki so bili nezakonito prepeljani na jugozahod Poljske.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek