REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Dobe harakirijev je konec: Namestnik japonskega finančnega ministra, obtožen utaje davkov - odstopil

Dobe harakirijev je konec: Namestnik japonskega finančnega ministra, obtožen utaje davkov - odstopilTokio: Odstopljeni Kenji Kanda je sklonil glavo v opravičilo sodržavljanom. Gre za že tretji primer, da je nek visoki uradnik odstopil, odkar je premier Kišida septembra preoblikoval vlado. Vir: Posnetek zaslona, X

Namestnik japonskega finančnega ministra Kenji Kanda je odstopil po obtožbah utaje davkov in s tem zadal nov udarec administraciji japonskega premierja Fumia Kišide.

Odstop je sledil poročanju medijev, da Kandino podjetje ni plačevalo davkov.

Namestnik finančnega ministra Japonske navedb ni zanikal, je pa potrdil, da so oblasti njegovemu podjetju zaradi neplačevanja davkov zaplenile zemljišče in premoženje.

Kanda je na nedavni seji parlamenta pojasnil, da je postal preveč zaposlen z državnimi posli, zato je plačevanje davkov prepustil drugim, ker se ni imel časa angažirati.

Opozicijski poslanec, ki je Kando označil za »kriminalca«, je dejal, da je njegov prekršek dal vtis, da ljudem ni treba plačevati davkov.

To je že tretji primer, da je nek visoki uradnik odstopil, odkar je premier Kišida septembra preoblikoval vlado.

Zaporedni odstopi so sprožili vprašanja o premierjevi izbiri članov kabineta.

Pa tudi o sposobnosti Kišide, da vodi vlado Japonske.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek