REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Prikrivanje in Hanibalovo povelje: Za zločine 7. oktobra krivi tudi izraelski vojaki ter civilisti iz Gaze, ne pa Hamas!

Prikrivanje in Hanibalovo povelje: Za zločine 7. oktobra krivi tudi izraelski vojaki ter civilisti iz Gaze, ne pa Hamas!Hanibalovo povelje. Vir: Posnetek zaslona

Ko so 7. oktobra pripadniki Hamasa napadli Izrael, so se zgodili tudi števini zločini. Tel Aviv jih je takoj pripisal Hamasu.

Toda vse več je poročil, ki kažejo drugačno sliko.

Med več kot 1400 mrtvimi na ta dan je bilo tudi več kot 300 izraelskih vojakov in policistov, ki so bili legitimne tarče napadov.

Ob tem so izraelski vojaki in policisti tudi nediskriminatorno streljali in ubijali tudi izraelske civiliste, poročajo očividci, Izraelci.

Izraelski vojaki so ob tem spoštovali še t. i. Hanibalovo povelje, ki zahteva od njih, da v primerih, ko teroristi ali uporniki zadržujejo talce uporabijo prekomerno silo ter eliminirajo ugrabitelje - skupaj s talci!

Za Izrael so talci breme, ker jih morajo zamenjevati za politične zapornike, Palestince in zato izraelska vojska (IDF) izvaja nehumano povelje, s katerim se ta problem odstrani.

Skupaj s talci.

Izraelski tanki so zato tudi 7. oktobra in pozneje pogosto streljali kar v hiše, ne da bi razločevali med izraelskimi civilisti in legitimnimi tarčami.

Ob tem so, kot poročajo tudi izraelski vojaki in policisti, ki so to videli na lastne oči, navadne izraelske državljane ubijali in ženske posiljevali navadni prebivalci Gaze, ki so vdrli preko uničenih ograj 7. oktobra.

Tako so se maščevali za trpljenje, ki so mu pod izraelsko okupacijo izpostavljeni leta in desetletja.

To seveda nikakor ni bilo prav, vendar pojasnjuje, da je odgovornost Hamasa za te zločine v resnici vsaj manjša, kot to trdi Izrael.

Sami talci pripovedujejo (zgoraj) da so izraelski vojaki streljali s tanki v hiše s talci in da so ugrabitelji z njimi ravnali primerno.

Priča (zgoraj), ki je videla na lastne oči, da so zločine izvajali prebivalci Gaze in ne pripadniki Hamasa je to potrdila.

A te informacije se le stežka prebijejo do izraelske in svetovne javnosti, saj zahodni in izraelski mediji o tem praviloma ne poročajo.

Vendar nekateri poznajo resnico in vse več je tistih, ki demonstrirajo v obrambo Palestincev - kot na primer (zgoraj) v Berlinu.

Podobno je v drugih mestih širom sveta, kjer protestirajo zoper izraelske napade na Palestince, na primer (spodaj) na Japonskem...

Marsikje po svetu je bilo demonstrantov preveč, da bi jih lahko pregnali z grožnjami o kaznovanju in drugimi pritiski.

Na univerzi Harvard (spodaj) pa so študentje pričakali izraelskega konzula na predavanju, nato pa mu zaradi skoraj 4000 pobitih palestinskih otrok - obrnili hrbet.

Proti politiki Izraela pa tako kot že dolga leta protestirajo tudi številni (spodaj) globoko verni Judje.

Nasprotujejo državi Izrael, njeni ustanovitvi in prisilni rekrutaciji v izraelsko vojsko (IDF).

Medtem ko v zahodnoevropskih državah podobne protestnike preganjajo zaradi antisemitizma, se mnogi sprašujejo, ali so torej tudi ti Judje - antisemiti?

Tudi zaradi podpore Evropske unije Izraelu in njegovi politiki genocida gorijo danes tako zastave EU kot fotografije šefice Evropske komisije Ursule von der Leyen, izraelskega predsednika vlade Benjamina Netanjahuja in ameriškega predsednika Joeja Bidna.

Gorijo v Evropi - v Kataloniji...

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek