REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Erdoğan: Z Netanjahujem se ni mogoče pogovarjati, prečrtali smo ga!

Erdoğan: Z Netanjahujem se ni mogoče pogovarjati, prečrtali smo ga!Gaza mora biti del neodvisne, suverene palestinske države, ko se bo končala vojna med Izraelom in Hamasom, saj Ankara ne bo podprla modela »postopnega izbrisa Palestincev iz zgodovine«. Vir: Posnetek zaslona, X

Turški predsednik Recep Tayyip Erdoğan je dejal, da izraelski premier Benjamin Netanjahu ni nekdo, s katerim bi bilo mogoče nadaljevati pogovore, a da Ankara ne bo prekinila odnosov z Izraelom.

»Trenutno nimam nobenih stikov z Izraelom. Naš šef obveščevalne službe Ibrahim Kalin vzdržuje stike. Seveda se srečuje tudi s predstavniki Palestine in Hamasa. Rekel bom takole - Netanjahu v nobenem smislu ni več naš sogovornik. Prečrtali smo ga!« je voditelj Turčije povedal novinarjem po obisku v Kazahstanu.

Po Erdoğanovih besedah ​​je Netanjahu izgubil podporo svojih sodržavljanov in »povzročil odpor izraelskega ljudstva«.

»Izraelski premier poskuša najti podporo za svoje pokole in za to poskuša uporabiti verske argumente,« je opozoril turški voditelj.

Oznanil je, da je Turčija odpoklicala svojega veleposlanika v apartheidskem cionističnem Izraelu.

Erdoğan je ocenil, da mora biti Gaza del neodvisne, suverene palestinske države, ko se bo končala vojna med Izraelom in Hamasom, ter izpostavil, da Ankara ne bo podprla modela, kot je dejal, »postopnega izbrisa Palestincev iz zgodovine«.

Izjavil je, da meni, da Evropska unija ni zavzela poštenega stališča do vojne med Izraelom in Hamasom ter razmer na območju Gaze in da je posledično zaupanje v blok EU držav »globoko omajano«.

»V Evropi se piše zgodovina dvojnih meril, nenačelnosti in brezpravja, podpora, ki so jo evropske države izkazale Izraelu, pa izvira iz 'njihovih dolgov' zaradi holokavsta,« je zaključil Erdoğan.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek