REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Hamas zanika, da bi imel bazo pod bolnišnico: Laž kot uvod v nov masaker

Hamas zanika, da bi imel bazo pod bolnišnico: Laž kot uvod v nov masakerVoditelje arabskih in muslimanskih držav pozivamo, naj ukrepajo in ustavijo genocid nad našim ljudstvom, je v izjavi dejal član političnega urada Hamasa. Vir: Posnetek zaslona, Twitter

Hamas zanika trditve tiskovnega predstavnika izraelske vojske Daniela Hagarija, ki je v petek dejal, da je glavna operativna baza Hamasa pod bolnišnico Al Šifa v mestu Gaza.

Hamas je v izjavi izpostavil, da so »takšne laži uvod v nov poboj palestinskega ljudstva, večji od masakra v bolnišnici 'Al Ahli',« ob tem pa spomnil na eksplozijo v tej bolnišnici 17. oktobra, za katero Hamas obtožuje Izrael, medtem ko Izraelci trdijo, da ga je povzročila napačno izstreljena raketa Islamskega džihada.

»Več kot 40.000 ljudi je poiskalo zatočišče v bolnišnici 'Al Šifa', saj so bili razseljeni zaradi bombardiranja, ki je prizadelo vse. Pozivamo voditelje arabskih in muslimanskih držav, naj ukrepajo in ustavijo genocid nad našim narodom,« je v izjavi dejal član političnega urada Hamas, poroča Times of Israel.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek