REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

BBC-jeva redakcija na Zahodnem bregu kolektivno odstopila zaradi zahtev po prikrivanju resnice o Gazi

BBC-jeva redakcija na Zahodnem bregu kolektivno odstopila zaradi zahtev po prikrivanju resnice o GaziPo besedah ​​zaposlenih uredništvo v Londonu noče prikazati resnice o dogodkih v Gazi in še naprej širi netočne informacije. Vir: Posnetek zaslona, Twitter

Osebje britanskega državnega novičarskega velikana BBC, nameščeno na Zahodnem bregu, je kolektivno dalo odpoved, ker ta medijska hiša zavrača predstaviti resnične slike življenja civilistov v Gazi, ki so noč in dan izpostavljeni bombnim napadom, pobojem in napadom Izraela, je poročala Sirska arabska tiskovna agencija (SANA).

Novico o odpovedi 12 novinarjev palestinskega rodu je v petek sporočila sirska tiskovna agencija, ki predvaja novice v španščini.

Obtožbe na račun Izraela in zahodnih zaveznic izraelskega premierja Benjamina Netanjahuja o prikrivanju in cenzuri medijev so se razplamtele tudi potem, ko je izraelska vlada sprejela izredna pravila za zaprtje medijskih servisov, ki »škodijo državni varnosti«, kar je omogočilo zaprtje televizije Al Jazeera v Izraelu.

Poročilo navaja, da so bila pravila sprejeta ob podpori vladnega varnostnega bloka in v dogovoru s pravno svetovalko izraelske vlade Gali Baharav-Miarom.

Številni politiki v Izraelu so oblasti pozvali, naj zaprejo podružnico katarske televizije zaradi »propalestinskega poročanja« o stopnjevanju konflikta na Bližnjem vzhodu.

Medtem v Britaniji prepovedujejo propalestinske proteste, policisti pa nadlegujejo Britance, ki v znak podpore zatiranim Palestincem na svojih domovih izobešajo palestinsko zastavo (tvit zgoraj).

Vodja ene od frakcij vodilne izraelske stranke Likud Amir Weitman je v intervjuju za RT zagrozil Rusiji, da bo po njegovem mnenju »plačala« za podporo »sovražnikom Izraela«.

»Vem, da vas plačujejo Rusi,« je dejal v pogovoru z novinarjem RT, ki je sicer Britanec.

Nato pa je uredništvu zagrozil, naj »bodo previdni« (tvit zgoraj), saj bo, kot pravi, Izrael zmagal, ker je močnejši od Palestincev.

In po tem bodo plačali vsi sovražniki Judov, tako kot so vedno, je zagrozil Amir Weitman, eden vodilnih politikov vladajoče izraelske desnosučne stranke Likud.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek