REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Pripravlja se upor v State Departmentu: Proti politiki ZDA do Izraela

Pripravlja se upor v State Departmentu: Proti politiki ZDA do IzraelaPodpisniki dokumenta poudarjajo, da je Washington zaradi zaslepljenosti s podporo Izraelu spregledal trpljenje palestinskega prebivalstva. Vir: Posnetek zaslona, Twitter

Osebje State Departmenta pripravlja dokument, v katerem kritizira politiko ZDA glede konflikta na Bližnjem vzhodu, poroča Huffington Post.

Po besedah ​​dveh visokih uradnikov ameriškega zunanjega ministrstva bo dokument zasenčil dosedanjo enostransko podporo Bidnove administracije dejanjem Izraela ob popolnem ignoriranju trpljenja palestinskih civilistov.

Časnik dodaja, da se tovrstni dokumenti posredujejo najvišjim uradnikom in da jih State Department obravnava kot zanesljiv signal nestrinjanja v ključnih zgodovinskih trenutkih.

Podpisniki so poudarili, da so ameriški državni sekretar Antony Blinken in njegovi svetovalci ostali slepi za široko razprostranjeno nezadovoljstvo doma in jih sploh ne zanimajo strokovni nasveti, saj so osredotočeni le na podporo izraelske operacije na območju Gaze.

»V bistvu se v državi pripravlja upor na vseh ravneh,« je za »Huffington Post« povedal uradnik State Departmenta.

Nezadovoljstvo hkrati narašča tudi v Kongresu - po poročanju medijev je več kot 400 zaposlenih muslimanskega in judovskega porekla podpisalo odprto pismo predstavniškemu domu, v katerem pozivajo k prekinitvi ognja med Izraelom in Palestino.

»Smo uslužbenci Kapitola z judovskimi in muslimanskimi koreninami in zahtevamo od naših nadrejenih, članov ameriškega Kongresa, da se pridružijo pozivom k takojšnji prekinitvi ognja med Izraelom in Hamasom,« je zapisano v dokumentu.

Tiskovni predstavnik State Departmenta Matthew Miller je pred tem komentiral trenutne razmere na Bližnjem vzhodu in dejal, da Washington meni, da najprimernejši korak ni posredovanje med sprtima stranema, temveč dejanja izraelskih obrambnih sil za zaščito svojega ozemlja.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek