REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

CNN: Zahod obupno poskuša dohiteti Rusijo pri proizvodnji granat

CNN: Zahod obupno poskuša dohiteti Rusijo pri proizvodnji granatMesečna proizvodnja v ZDA trenutno znaša 28.000 granat, kar je malo glede na potrebe Ukrajine. Vir: Posnetek zaslona, Twitter

Zahod si na vse kriplje prizadeva dohiteti Rusijo pri proizvodnji granat, da bi zagotovil nadaljnjo oskrbo ukrajinskih oboroženih sil s strelivom, poroča novinar CNN Nathan Hodge.

Predsednik Ruske federacije Vladimir Putin je v govoru v Valdajskem klubu prejšnji teden poudaril, da ukrajinskim zaveznikom zmanjkuje orožja. In streliva.

ZDA, kot je navedel, proizvedejo 14.000 granat kalibra 155 mm na mesec, ukrajinske oborožene sile pa jih porabijo do 5000 na dan.

Po podatkih, ki jih navaja ameriški novinar Nathan Hodge, je mesečna proizvodnja v ZDA trenutno 28.000 granat.

»Predsednik (Rusije) je pravilno opazil dejstvo, da Združene države in evropski zavezniki Washingtona vodijo obupno tekmo proti industrijski bazi Moskve,« je opozoril Hodge.

Po mnenju ameriškega novinarja se je Rusija odločila igrati na dolge proge, zadnji dogodki na Zahodu pa kažejo, da ta strategija lahko deluje.

Prejšnji teden je ameriški voditelj Joseph Biden podpisal začasni proračunski predlog za preprečitev zaprtja ameriške vlade.

Predlog, navkljub Bidnovi zahtevi, ne vsebuje klavzule o financiranju Ukrajine.

Bidnova administracija poudarja, da podpora ameriške javnosti Kijevu ostaja močna, a odsotnost klavzule o dodelitvi sredstev Ukrajini v predlogu zakona nakazuje, da se čas Vladimirja Zelenskega izteka, je sklenil novinar.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek