REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Korupcija: »Varovanec« kitajskega predsednika Bidnovim plačeval milijone za pomoč pri nakupu ameriškega podjetja

Korupcija: »Varovanec« kitajskega predsednika Bidnovim plačeval milijone za pomoč pri nakupu ameriškega podjetjaZaslužkarja: Joe in Hunter Biden. Vir: Telegram, posnetek zaslona

Vse kaže, da je bil Joe Biden, ki je leta 2020 Donaldu Trumpu očital korupcijo in povezave z Rusijo, ki so se pozneje izkazala za neobstoječe – sam koruptiven in debelo podmazan s strani ukrajinskih in tudi kitajskih poslovnežev.

To namreč razkriva posebna preiskovalna komisija v ZDA, ki pripravlja ustavno obtožbo Joeja Bidna.

To je verjetno tudi razlog, zaradi katerega proti Trumpu v ZDA demokratom naklonjeni tožilci že serijsko vlagajo obožnice, saj Trump v raziskavah javnega mnenja z dvomestnimi številkami podpore vodi pred sedanjim ameriškim predsednikom.

Brat predsednika Joeja Bidna, James Biden, je namreč agentom FBI povedal, da sta sin predsednika ZDA Hunter Biden in družina Biden poskušala pomagati kitajski energetski družbi pri nakupu ameriškega energetskega podjetja, medtem ko sta verjela, da je predsednik uprave kitajske družbe neposredno povezan s kitajskim predsednikom Ši Džinpingom.

James Biden je FBI-ju razkril prizadevanja njega in Hunterja Bidna, da bi družbi CEFC China Energy pomagala pri nakupu obrata za tekoči zemeljski plin na Monkey Islandu ob obali Louisiane, kot izhaja iz eksplozivnih novih dokumentov, ki so jih v sredo objavila House Ways in še nekateri mediji.

Hunter Biden
Hunter Biden, sin presednika ZDA. Vir: Posnetek zaslona, Twitter

»James B. je opazil, da mu je RHB [Robert Hunter Biden] CEFC predstavil kot družbo Yeja, ki naj bi bil varovanec predsednika Šija,« so v poročilu zapisali agenti FBI.

Oktobra lani je poročilo o pozabljenem prenosnem računalniku Hunterja Bidna razkrilo, da je kitajski predsednik Ši Džinping, ki sta ga Hunter in njegov poslovni partner v besedilnih sporočilih imenovala »št.  (»#1« oziroma »No 1« ) menda osebno odobril poslovno partnerstvo med CEFC China Energy in družino Biden.

Hunter in James Gilliar, njegov poslovni partner, sta namigovala na sodelovanje predsednika Kitajske pri odobritvi sestankov in lastniških deležev ob dveh različnih priložnostih.

16. maja 2017 je Gilliar povedal Hunterjevemu poslovnemu partnerju Tonyju Bobulinskemu: »Kot vem, se bo predsednik [Ye Jianming] prišel srečat s podpredsednikom [Joejem Bidnom], če bo dobil odobritev št. 1 [Ši Džinping] ...«

Naslednji dan je Tony Bobulinski, ki je kasneje potrdil, da se je »št. 1« nanašala na predsednika Šija, izrazil zaskrbljenost glede tega, da bi ga Bidnovi morda preglasovali pri odločitvah podjetij.

Hunter je odgovoril: »TONY, to je tisto, kar je namigoval Zang - oba [Zang Jianjun in Ye Jianming] bosta MOJA partnerja, ki bosta partnerja z družino Biden. On [Zang Jianjun] je namigoval, da mu je št. 1 [Ši Džinping] to jasno povedal.«

Z drugimi besedami, Bidnom so njihovi kitajski energetski partnerji plačali milijone, da so dejansko delovali kot neregistrirani tuji lobisti, v poslovnem partnerstvu, ki ga je domnevno osebno odobril kitajski predsednik; tako so izkoristili povezave družine Biden v ameriški vladi (Joe Biden je bil v tistem času podpredsednik ZDA v administraciji Baracka Obame) za pomoč Pekingu pri prevzemu energetskih podjetij ZDA.

Toda ameriški demokrati še vedno svojega predsednika Joeja Bidna na vse kriplje branijo, a dokazi kažejo, da je Joe Biden dobival pol denarja, ki si ga je s podkupninami prislužil njegov sin Hunter.

Očitno zmedena demokratska socialistka Alexandria Ocasio-Cortez  (AOC) celo pravi, da je izguba časa, da predstavniški dom preiskuje Joeja Bidna zaradi zamenjave vpliva za denar, za katerega je po besedah lastnega sina prejel polovico njegove plače.

Še pred nekaj leti bi ta zavržna in koruptivna dejanja predsednika ZDA in njegove družine veljala za izdajo, je komentiral eden od uporabnikov omrežja X.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek