REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Ameriška vlada se pripravlja na kolaps: Milijoni javnih uslužbencev in vojakov bodo ostali brez plač

Ameriška vlada se pripravlja na kolaps: Milijoni javnih uslužbencev in vojakov bodo ostali brez plačUrad Bele hiše za upravljanje in proračun je voditeljem zveznih agencij priporočil posodobitev akcijskih načrtov v primeru zmanjšanja financiranja. Vir: Posnetek zaslona, Twitter

Ameriška vlada se pripravlja na prekinitev dela, ki bo morda - v kolikor se politiki ne biodo dogovorili v zadnjem trenutku, kot že večkrat - sledila čez osem dni, saj se kongresniki še vedno niso dogovorili o proračunu za naslednje leto, piše Washington Post.

Urad Bele hiše za upravljanje in proračun je voditeljem zveznih agencij priporočil, naj posodobijo svoje akcijske načrte v primeru ukinitve financiranja, in pripravil osnutek pisma za obveščanje zaposlenih o trenutni situaciji.

Prekinitev dela vlade Joeja Bidna po poročanju ameriškega časnika pomeni, da bodo milijoni zveznih uslužbencev in pripadnikov vojske prenehali prejemati plače, medtem ko se bodo morali mnogi od njih pojaviti na delovnem mestu.

Obenem bodo zaprti nekateri nacionalni parki in muzeji, nove motnje in zamude pa bodo na letališčih po ZDA.

Prekinitev dela vlade bo vplivalo tudi na najpomembnejše zvezne programe pomoči, kot je tisti za pomoč žrtvam smrtonosnih požarov v Mauiju na Havajih.

Ameriška vlada bo prenehala delovati v polnem obsegu, če kongresniki do konca septembra ne bodo sprejeli proračuna za naslednje proračunsko leto.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek