REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Ameriška kongresnica: Vojni hujskači so dovolj nori, da pošljejo ameriške enote na ozemlje Ukrajine

Ameriška kongresnica: Vojni hujskači so dovolj nori, da pošljejo ameriške enote na ozemlje UkrajineTretja svetovna vojna me najbolj skrbi, zato ne bom glasovala za pošiljanje niti centa več v Ukrajino, je dejala Marjorie Taylor Greene. Vir: Posnetek zaslona, Twitter
Predlagala je tudi zmanjšanje podpore Ukrajini.

Oblasti v Washingtonu bi lahko sprejele odločitev o uvedbi enot ameriških vojakov na ozemlje Ukrajine in tako sprožile neposreden spopad in vojno proti Rusiji, je opozorila članica predstavniškega doma ameriškega kongresa Marjorie Taylor Greene, republikanka iz Georgije.

»Najbolj od vsega me skrbi tretja svetovna vojna. Vojni hujskači so dovolj nori, da pošljejo ameriške enote na ozemlje Ukrajine, da bi se vojskovali proti Rusiji. Skrajni čas je za posredovanje miroljubne rešitve, zato ne bom glasovala za pošiljanje niti centa več v Ukrajino,« je zapisala kongresnica Taylor Greene na družbenem omrežju X (prej Twitter).

Kot je dodala, gredo demokrati, State Department, pa tudi administracija predsednika Joeja Bidna v to smer (vojne z Rusijo), ker se ne umikajo iz Ukrajine.

Kongresnica Taylor Green dosledno nasprotuje sedanji politiki ZDA glede Ukrajine.

Večkrat je kritizirala administracijo predsednika Bidna, ker Kijevu namenja ogromna sredstva in ignorira potrebe Američanov.

Predlagala je tudi zmanjšanje podpore Ukrajini.

Republikanka iz Georgije je kritizirala tudi politiko protiruskih sankcij Washingtona, ki je po njenem mnenju spodbudila krepitev organizacije BRICS, kar bi lahko vodilo do tega, da ta skupina držav (med ustanovitelji so Brazilija, Rusija, Indija, Kitajska in Južna Afrika) - »potopi dolar«, saj se članice prizadevajo, da v medsebojnem trgovanju preidejo na nacionalne valute.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek