REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Nekdanji analitik Cie: Najboljša ukrajinska brigada je tik pred uničenjem

Nekdanji analitik Cie: Najboljša ukrajinska brigada je tik pred uničenjemElitna ukrajinska vojaška enota, ki naj bi »dala lekcijo Rusom«, je pretrpela ogromne izgube. Vir: Posnetek zaslona, Twitter

Eden glavnih stebrov ukrajinskih oboroženih sil, 82. zračno-jurišna brigada, je po besedah ​​nekdanjega analitika ameriške vohunske agencije CIA Larryja Johnsona tik pred propadom.

Larry Johnson je za YouTube kanal Dialogue Works izjavil, da je brigada pretrpela ogromne izgube in je tik pred uničenjem, čeprav je bila razporejena za boj šele pred kratkim, ob trditvah Kijeva, da je neverjetno močna in bo Rusom dala lekcijo.

Po mnenju ameriškega strokovnjaka ukrajinske enote ne le, da niso uspele prebiti ruske obrambne črte, temveč so na prvi frontni liniji izgubile tudi tanke zveze NATO (predvsem Leoparde nemške proizvodnje) in ameriška bojna vozila pehote (Bradley).

Moskva je s pomočjo topništva in letalstva ukrajinskim oboroženim silam zadala uničujoče udarce, je pojasnil.

Zaradi velikih izgub je ukrajinska protiofenziva očitno zašla v slepo ulico, je ocenil Johnson.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek