REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Musk toži Sorosa: »Komaj čakam!«

Musk toži Sorosa: »Komaj čakam!«»’X’ bo sprožil pravne postopke, da to ustavi. Komaj čakam, da pričnejo z razkritji!,« je Musk zapisal na svojem družbenem omrežju. Vir: Posnetek zaslona, Twitter

Najbogatejši človek na svetu in lastnik družbenega omrežja »X« (prej Twitter) Elon Musk je napovedal, da bo njegovo podjetje vložilo tožbo proti ustanovitelju fundacije Open Society Georgeu Sorosu.

Na tvit ameriškega pisatelja Michaela Shellenbergerja, ki je zapisal, da trditve nekaterih nevladnih organizacij, ki jih prek Open Society Foundations podpira Soros, da je prišlo do porasta »incidentov sovražnega govora«, ne držijo, je Musk odgovoril: »Točno tako.«

»’X’ bo sprožil pravne postopke, da to ustavi. Komaj čakam, da pričnejo z razkritji!« je Musk zapisal na svojem družbenem omrežju.

Shellenberger je pred tem zapisal, da trditve nevladnih organizacij, ki jih podpira kontroverzni milijarder Soros, da je prišlo do porasta »incidentov sovražnega govora«, ne držijo, ampak da so trendi dejansko obrnjeni.

»Podatki kažejo drugače - strpnost do manjšin je večja kot kadarkoli prej. Eden od razlogov, zakaj (Sorosovi nevladniki) delijo lažne informacije, je upravičevanje drakonskih ukrepov za omejevanje svobode govora,« je opozoril ameriški pisatelj.

Shellenberger je delil članek, v katerem piše, da na primer na Irskem dejansko sploh ni prišlo do povečanja »incidentov sovražnega govora«, kot trdijo nekateri tamkajšnji uradniki, ampak da se je le povečalo število takšnih incidentov, ki so bili prijavljeni, toda pogosto brez trdnih dokazov.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek