REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Medvedjev povedal šalo: O čem se pogovarjata dva Finca?

Medvedjev povedal šalo: O čem se pogovarjata dva Finca?Medvedjev o odločitvi Finske, da vstopi v vojaški pakt Zahoda pod zaktirko ZDA: »Rusi nam grozijo, ker gremo v NATO.« Vir: Posnetek zaslona, Twitter

Namestnik predsednika Varnostnega sveta Rusije Dmitrij Medvedjev se je ozrl na izjavo finske zunanje ministrice, da je ne skrbi »precej pričakovana poteza« Moskve, ki je povečala število vojakov na meji.

Dmirij Medvedjev je namreč v odgovoru na izjavo ministrice Finske na Telegram kanalu delil šalo o pogovoru med Fincema.

»Pekka, zakaj je naša država vstopila v NATO?«

»Ogrožajo nas Rusi

»Zakaj nam grozijo?«

»Ker, Matti, vstopamo v NATO,« se je pošalil Medvedjev.

Ruski obrambni minister Sergej Šojgu je pred tem poudaril, da bo Rusija z ustanovitvijo Leningrajskega in Moskovskega vojaškega okrožja okrepila skupine ruskih oboroženih sil na svojih zahodnih mejah.

Opozoril je tudi, da je vstop Finske v NATO, v prihodnosti pa tudi Švedske, resen destabilizacijski dejavnik.

Šojgu je dodal, da se je po pridružitvi Helsinkov čezatlantskemu zavezništvu kopenska meja Rusije z državami zahodnega pakta skoraj podvojila.

Finska zunanja ministrica Elina Valtonen je v intervjuju za Financial Times komentirala Šojgujevo izjavo, češ da Finske ne skrbijo načrti Rusije za povečanje števila vojakov na meji.

V isti sapi je poudarila, da je bil ta korak Moskve »povsem pričakovan«.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek