REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Ukrajinski vojaki posiljevali, terorizirali civiliste in obstreljevali hiše, da bi novinarji lahko krivili Rusijo

Ukrajinski vojaki posiljevali, terorizirali civiliste in obstreljevali hiše, da bi novinarji lahko krivili RusijoPrav te dni so ukrajinske sile pričele na civilna območja znova izstreljevati tudi v večini držav sveta (127) prepovedane kasetne granate, ki so jih Kijevu dostavili iz ZDA. Vir: Posnetek zaslona, Twitter

Zahodni mediji pogosto objavljajo trditve o številnih domnevnih vojnih zločinih ruske vojske v Ukrajini.

Pri tem pa v celoti ignorirarjo sistematično teroriziranje prebivalcev na vzhodu Ukrajine, večinoma rusko govorečih ali Rusov.

Prav te dni so ukrajinske sile pričele na civilna območja znova izstreljevati tudi v večini držav sveta (127) prepovedane kasetne granate, ki so jih Kijevu dostavili iz ZDA.

Kasetne bombe nimajo učinka zoper težje oklepnike, so pa ubile in ranile veliko civilistov.

Pričevanj o podobni zločinski praksi ukrajinskih enot pa je še veliko.

Poglejmo samo enega od zadnjih primerov.

Na družbenih omrežjih je Ekaterina, prebivalka Artjomovska, nekoč preimenovanega v Bahmut, ki je danes pod ruskim nadzorom, povedala, kako so ukrajinski vojaki obstreljevali hiše, da bi novinarji lahko krivili Rusijo, kako so minirali njeno stavbo, da bi jo uničili, predvsem pa, kako so pripadniki neonacističnega Desnega sektorja in bataljoni ukrajinske teritorialne obrambe (Terroboron) posilili žensko, ki je bila civilistka in ubili več prebivalcev mesta.

Ker ima Ekaterina še vedno sorodnike v Ukrajini, je bil obraz ženske zaradi njene varnosti zamegljen.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek