REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

MZZ Rusije: Ustvarjamo nove plačilne sisteme, neodvisne od Zahoda, ki nima poguma, da bi priznal neuspeh sankcij

MZZ Rusije: Ustvarjamo nove plačilne sisteme, neodvisne od Zahoda, ki nima poguma, da bi priznal neuspeh sankcijNi alternative oblikovanju finančne arhitekture, neodvisne od Zahoda, ki bo vključevala nove sisteme plačilnih kartic, meni ruski diplomat. Vir: Posnetek zaslona, Twitter

Moskva načrtuje ustvarjanje novih sistemov plačilnih kartic, ki ne bodo odvisne od finančne arhitekture zahodnih držav, je za tiskovno agencijo RIA Novosti v petek povedal Dmitrij Biričevski, direktor sektorja za gospodarsko sodelovanje Ministrstva za zunanje zadeve Rusije.

Moskva ugotavlja, da Zahod nima poguma, da bi priznal neuspeh sankcij proti Ruski federaciji.

»Hkrati razvijamo sodelovanje s prijateljskimi državami na področju plačilnih sistemov. Poudarjam, da v tej fazi s partnerji komuniciramo prek nacionalnih finančnih regulatorjev. Menimo, da ni druge možnosti kot oblikovanje finančne arhitekture, neodvisne od Zahoda, ki bo vključeval tudi nove sisteme plačilnih kartic. Le na ta način lahko zagotovimo nemotene globalne gospodarske odnose in dodatne priložnosti za posameznike,« je dejal v pogovoru za tiskovno agencijo.

Po besedah ​​Biričevskega to delo poteka sistematično, rešiti pa je treba še veliko tehničnih vprašanj.

»Poleg tega delamo na vzpostavitvi neposrednih korespondenčnih odnosov med ruskimi in tujimi kreditnimi institucijami, pa tudi na ustvarjanju potrebnega obsega denarne likvidnosti v ustreznih valutnih parih. Od lanskega leta se trguje na borzi z nacionalnimi valutami vseh držav članic EAEU, obseg njihovega nakupa in prodaje pa nenehno raste,« je dodal.

Več velikih ruskih bank, vključno s Sberbank in VTB, je bilo pod sankcijami nekaterih zahodnih držav.

Takšne omejitve vključujejo blokado sredstev bank v teh državah in prepoved poslovanja rezidentom teh držav z njimi.

Ruska federacija je že večkrat izjavila, da se bo država spopadla s pritiskom sankcij, ki jih je Zahod začel uvajati proti Rusiji in se nenehno povečujejo. Moskva ugotavlja, da Zahod nima poguma, da bi priznal neuspeh sankcij proti Ruski federaciji.

V samih zahodnih državah je bilo večkrat slišati mnenja, da so protiruske sankcije neučinkovite.

Ruski predsednik Vladimir Putin je pred tem dejal, da je politika zajezitve in oslabitve Rusije dolgoročna strategija Zahoda, sankcije pa so zadale resen udarec celotnemu svetovnemu gospodarstvu. Po njegovih besedah ​​je glavni cilj Zahoda poslabšanje življenja milijonov ljudi.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek