REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Milijoni za ličenje in slikanje komisarjev Evropske unije

Milijoni za ličenje in slikanje komisarjev Evropske unijeEvropska komisija porabi milijone za fotografije in video zapise. Vir: Posnetek zaslona, Twitter

Delo evropskih komisarjev je pogosto zabeleženo s sliko in zvokom. Bruseljske oblasti so zdaj objavile številke, ki podajajo podatke o stroških snemanja in fotografiranja komisarjev.

Iz številk je razvidno, da Evropska komisija porabi milijone za fotografije in video zapise.

V trenutnem zakonodajnem obdobju, od konca leta 2019 do konca aprila 2023, so skupni stroški za fotografe in vizažiste znašali 2,75 milijona evrov, poroča Spiegel.

Poročilo navaja, da je bilo 95 odstotkov te vsote porabljenih za fotografe in snemalce video zapisov, vključno s plačami in potnimi stroški.

Za frizerje domnevno ni bilo nobenih stroškov.

Fotografske storitve so na primer vključevale fotografije s sestankov, uradnih obiskov, konferenc in novinarskih dogodkov v Bruslju ter uradnih obiskov komisarjev v tujini.

Evropsko komisijo sestavlja 27 komisarjev iz držav članic.

Navedeno je, da ni možen vpogled, kakšna je razporeditev stroškov po posameznih članih komisije…

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek