REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Učinkovita taktika ruskih tankov: Zdaj ga vidiš, zdaj pa ne! (VIDEO)

Učinkovita taktika ruskih tankov: Zdaj ga vidiš, zdaj pa ne! (VIDEO)Hitro in dobro usklajeno delovanje ruske vojske omogoča neprekinjeno streljanje na sovražnikove položaje, tako da ta nima časa za odgovor. Vir: Posnetek zaslona, Telegram
Gre za taktiko ognjenega vrtiljaka: medtem ko se tank po opravljeni nalogi umika, gre naprej motorizirana divizija…

Ministrstvo za obrambo Rusije je objavilo video posnetek bojnega dela posadk tankov T-80BV Zahodnega vojaškega okrožja v smeri Kupjanska na območju posebnih vojaških operacij.

Tankisti Zahodnega vojaškega okrožja še naprej uporabljajo učinkovtio taktiko, za katero sami pravijo, da je nepremagljiva in s pomočjo katere ne nehajo napredovati in osvajati novih položajev, je sporočilo rusko obrambno ministrstvo v izjavi.

Tankisti na območju spopadov namreč še naprej sodelujejo z motoriziranimi enotami in jih podpirajo z ognjem.

Ogenj se korigira s pomočjo dronov, katerih kamere posnamejo tudi zadetek.

V videu ruskega obrambnega ministrstva si lahko ogledate, kako hitri, zanesljivi tanki T-80BV z dobrimi manevrskimi sposobnostmi gredo na bojno nalogo.

Izvidniki so v smeri Kupjanska odkrili sovražnikovo diverzantsko-izvidniško skupino, pojasnjuje v videu govorec obrambnega ministrstva Rusije.

Tank T-80BV se je napotil na sovražnikovo prvo obrambno linijo, da bi izvedel močan ognjeni udar, uničil militante in podprl motorizirane divizije, ki se nato odpravijo v ofenzivni napad.

Tank se sprva premakne najprej sedem kilometrov proti mestu, od koder bo streljal.

Nato se določijo koordinate, droni pa vodijo projektil.

Na posnetku je videti, da je tank s skritega položaja zadal uničujoč udarec nasprotniku.

S pomočjo te taktike je bila sovražna vojska uničena, ne da bi ruski tank sploh opazili.

Po podatkih ruske obveščevalne službe je bila naloga uspešno opravljena, pristavi ministrstvo za obrambo Ruske federacije.

Bojno vozilo se po uničenju sovražnika nato takoj umakne s terena.

Tako hitre in dobro usklajene akcije ruske vojske omogočajo neprekinjeno obstreljevanje sovražnikovih položajev, tako da le-ta nima časa za odgovor.

S pomočjo taktike ognjenega vrtiljaka pa medtem, ko se tank po opravljeni nalogi umika, že gre naprej motorizirana divizija…

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek