REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Nemški general: Rusi so zrušili načela vojskovanja zveze NATO!

Nemški general: Rusi so zrušili načela vojskovanja zveze NATO!Proces odstranjevanja min ni učinkoval samo tako, da je napredovanje ukrajinskih sil naredil za zelo krvavo in skoraj nemogoče, ampak je uničil tudi načelo vojnih operacij Nata, razkriva general Christian Freuding. Vir: Posnetek zaslona, Twitter

Odstranjevanje ruskih min je najbolj krvav del ukrajinske ofenzive in ruši načela vojskovanja zveze NATO, je dejal vodja Situacijskega centra za vprašanje Ukrajine pri nemškem obrambnem ministrstvu, brigadni general Christian Freuding.

»Te 'obdukcije' območij, ki jih trenutno branijo Rusi, se izvaja po ceni, ki je zelo krvava za ukrajinske enote.

Včasih se morajo strokovnjaki za razminiranje plaziti po trebuhu po minskih poljih in deaktivirati eno po eno mino, pri čemer opravljajo delo z golimi rokami, kar je življenjsko nevarno. Pogosto to delajo še pod sovražnim ognjem ...

Veliko strokovnjakov za razminiranje je bilo ubitih ali resno ranjenih v prvih nekaj tednih protiofenzive,« je povedal nemški general za DPA.

Freuding je predstavil podatke ameriškega zunanjega ministrstva, po katerih je »potencialno minirano območje« v Ukrajini skoraj enako polovici celotnega ozemlja Nemčije.

Po besedah nemškega generala ​​postopek odstranjevanja ruskih min ni naredil napredovanje ukrajinskih sil le za zelo krvavo in skoraj nemogoče, ampak je porušil tudi načelo vojnih operacij Nata.

»Naše (NATO) načelo je: naletiš na mine, greš nazaj, zaobideš.

Toda pri tej količini minskih ovir, ki so tam postavljene tekom 9 mesecev, se je tega načela nemogoče držati,« je naposled dojel nemški general Freuding.

Pred tem je časopis Financial Times, sklicujoč se na izjave ukrajinskih vojakov, poročal, da minska polja velikih površin, ki so jih postavile ruske sile, »ubijajo bojni duh ukrajinskih sil, ki sodelujejo v ofenzivnih operacijah.«

Hkrati »onesposabljajo mnoga zahodna bojna vozila.«

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek