REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Prikrita stran »protiofenzive«: Ukrajinski vojaki, tudi v oklepnih vozilih - se že množično predajajo Rusom!

Prikrita stran »protiofenzive«: Ukrajinski vojaki, tudi v oklepnih vozilih - se že množično predajajo Rusom!Prošnje ukrajinskih vojakov... Vir: Posnetek zaslona, Telegram

Da nima smisla po nepotrebnem izgubljati življenj za režim v Kijevu sedaj vse bolj spoznavajo ukrajinski vojaki.

Kjer lahko, se organizirano predajajo ruskim silam.

In v kolonah, z belimi zastavami, odhajajo v ujetništvo. Znano je, da ruska vojska z njimi ravna dobro, zato jih ni strah.

Ukrajinski in zahodni uradniki so medtem že priznali, da je protiofenziva Ukrajincev že v zgodnjih fazah utrpela hude neuspehe, poroča časnik Financial Times.

Skoraj 20 odstotkov Natovih dobav Ukrajini je že izgubljenih, poroča časnik.

Viri so za FT potrdili, da so bile ukrajinske izgube v prvih tednih težko pričakovane operacije »velike«, pri čemer so dosedanji poskusi prodora skozi ruske obrambne črte stali Kijev »skoraj petino kompleta Nata«, predvidenega za ta napor.

Poročilo FT sledi podobnemu članku New York Timesa v začetku tega meseca, ki trdi, da je Kijev izgubil skoraj 20 odstotkov orožja, ki ga je dobil od zveze NATO in poslal na bojišče v samo prvih dveh tednih protiofenzive.

Ruski predsednik Vladimir Putin je v nedeljo izjavil, da ukrajinska operacija ni uspela, potem ko je utrpela »katastrofalne« izgube več kot 26.000 aktivnih vojakov in velikega števila tujih borcev.

Ruska vojska ima za predajo ukrajinskih vojakov odprte posebne komunikacijske kanale, o tem, kako naj se predajo pa jih obvešča tudi z letaki, ki jih izstreljuje s pomočjo posebnih granat, ki razpršijo lističe po zraku.

V nekaterih primerih so ta navodila natisnili celo na lažnem ukrajinskem »denarju«.

Očitno je, da ta taktika že daje rezultate.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek