REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Ukrajina priznala prednost Rusije v elektronskem bojevanju: Daleč so pred nami!

Ukrajina priznala prednost Rusije v elektronskem bojevanju: Daleč so pred nami!Kijev bi moral že prej začeti razvijati opremo za elektronsko bojevanje in to je eden od razlogov za neuspešno protiofenzivo ukrajinske vojske, je dejal tiskovni predstavnik ukrajinskih letalskih sil Jurij Ignat. Vir: Posnetek zaslona, Twitter

Rusija je veliko boljša od Kijeva v elektronskem bojevanju, predvsem v boju z brezpilotnimi letali, zato ofenziva ukrajinskih sil poteka počasi, je povedal tiskovni predstavnik ukrajinskih letalskih sil Jurij Ignat.

»(Rusi) so daleč pred nami. Drona ni treba sestreliti s protiletalskimi raketami ali protiletalskimi topovi. Preprosto ga lahko prisilite, da pristane, tako da ga prestrežete s sistemi za elektronsko bojevanje,« je povedal Ignat za portal Strana.ua.

Po njegovem mnenju bi morala Ukrajina že prej začeti razvijati opremo za elektronsko bojevanje, saj je to eden od razlogov za neuspešno protiofenzivo oboroženih sil Ukrajine.

Kot je dodal, ima »Rusija danes močne sisteme, ki motijo ​​delo ukrajinskih obrambnih sil.«

Ukrajinske oblasti namreč skušajo izpostaviti različne razloge za razlago neuspeha svoje ofenzive.

Pred tem je poveljnik oboroženih sil Ukrajine general Aleksander Sirski izjavil, da ima ruska vojska prednost pred ukrajinskimi oboroženimi silami glede topništva in žive sile.

Poleg tega je po njegovih besedah ​​pomembna prednost Rusije v sposobnosti zagotavljanja streliva.

Obrambni minister Ukrajine Aleksej Reznikov je v intervjuju za CNN priznal, da »protiofenziva Kijeva zamuja«, kot enega od razlogov pa je navedel pomanjkanje streliva in protiletalskih sistemov.

Rusko obrambno ministrstvo je sporočilo, da ukrajinska vojska že od 4. junija neuspešno poskuša izvesti ofenzivo.

Ruski predsednik Vladimir Putin je poudaril, da ukrajinske enote niso bile uspešne v nobeni smeri.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek