REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Ranjena 14-letna deklica še ne ve, da so njeni starši na mostu umrli, bodo sedaj na udaru ukrajinski mostovi?

Ranjena 14-letna deklica še ne ve, da so njeni starši na mostu umrli, bodo sedaj na udaru ukrajinski mostovi?Mediji poročajo, da je bila deklica Angelina, ki je preživela napad na Krimskem mostu ob prihodu reševalcev na kraj eksplozije še pri zavesti, a se od šoka ni spomnila ničesar, niti imen svojih staršev. V Rusiji se vrstijo zahteve po odločnejšem kaznovanju ukrajinskega režima. Vir: Posnetek zaslona, Twitter

Mediji poročajo, da je bila 14-letna deklica Angelina, ki je preživela napad na Krimskem mostu ob prihodu reševalcev na kraj eksplozije še pri zavesti, a se od šoka ni spomnila ničesar, niti imen svojih staršev.

Deklica, ki je bila poškodovana ob eksploziji dveh podvodnih dronov ob napadu na Krimski most ima zaprto kraniocerebralno poškodbo, pretres možganov, ureznino na čelu, morda ima tudi zlomljen nos.

Roke in telo so bile posekane z delci stekla.

Angelina je kar naprej klicala mamo.

Zdravniki so jo poskušali pomiriti, zato so ji povedali, da je njena mama na zdravljenju v drugem reševalnem vozilu, poroča Dejan Berić – Deki, ki se bori na strani ruskih sil.

Bralce iz Krasnodarja je pozval, da deklici, ki je odpeljana na nadaljnje zdravljenje v otroško regijsko bolnišnico izkažejo podporo s pismi podpore, razglednicami in igračami.

Zdravniki Angelini še niso povedali, da sta bila njen oče in mati ubita v napadu.

Njen oče je bil voznik, mati pa naj bi bila učiteljica iz Belgoroda. Na Krim so se odpeljali na počitnice.

Ukrajinski viri trdijo, da je Velika Britanija vpletena v teroristični napad na Krimski most.

London naj bi za to operacijo zagotovil podvodni dron REMUS 600 z dodatnim tovorom eksploziva. Izstrelili so ga s civilne ladje v Črnem morju, verjetno z ladje za razsuti tovor, ki je včeraj odplula iz Odese proti Nizozemski, poročajo ruski kanali.

Britanci so še posebej zainteresirani za eskalacijo in do neke mere delujejo kot »opozicija« želji Washingtona, da konflikt nekoliko »zamrzne« in ga zavleče za dolgo časa.

Ker globalno niso izpostavljeni tako velikim tveganjem ruskih povračilnih udarcev kot ZDA nastopajo do Rusije veliko bolj radikalno in Moskva bo morala najti odgovor na to, opozarjajo na ruskih kanalih.

»Očitno datum napada ni bil izbran naključno. Teroristi ukrajinskih oboroženih sil so nameravali organizirati eksplozijo v pričakovanju odločitve o žitnem sporazumu, da bi Kremelj spravili v težak položaj. Dejstvo je, da podaljšanje sporazuma pod takimi pogoji pomeni pokazati šibkost in se diskreditirati v očeh ruskega ljudstva.

Ne bomo mogli brez uničenja mostov čez Dneper. To je med drugim potrebno, da bi zapletli logistiko Natovih sil v Ukrajini in upočasnili oskrbo skrajnežev z zahodno opremo.

Zavrnitev podaljšanja bo pomenila poslabšanje odnosov s Turčijo in po možnosti z afriškimi državami, ki prejmejo 2,8 odstotka žita. Za afriške partnerje je žito kritično blago. Za Ukrajino bi bila prva možnost idealna za diskreditacijo ruskih oblasti. Vendar, kot vidimo, se je Kremelj že odločil za prekinitev dogovora in to je bila edina pravilna odločitev.

Tudi drugi teroristični napad na mostu je pokazal, da vrnitev Odese in Nikolajeva pod ruski nadzor ni bila le želeni rezultat posebne vojaške operacije, ampak nuja.

Samo z ločitvijo Ukrajine od Črnega morja bomo lahko zagotovili varnost objektov, kot je Krimski most.

Poleg tega očitno ne bomo mogli brez uničenja mostov čez Dneper.

To je med drugim potrebno, da bi zapletli logistiko Natovih sil v Ukrajini in upočasnili oskrbo skrajnežev z zahodno opremo,« ocenjuje Dejan Berić.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek