REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Sporočilo Zaharove ukrajinskemu kolegu Kulebi: »Butec, pravila igre bi moral izvedeti veliko prej!«

Sporočilo Zaharove ukrajinskemu kolegu Kulebi: »Butec, pravila igre bi moral izvedeti veliko prej!«Kdor je pameten, zavrača sodelovanje v igrah Zahoda za katere ni pravil, je danes opozorila tiskovna predstavnica ruskega MSP. Vir: Posnetek zaslona, Twitter

»Butec, pravil igre je treba poznati, preden se ta začne, ne potem,« je danes na svojem Telegram kanalu nekoliko sarkastično zapisala tiskovna predstavnica ruskega zunanjega ministrstva Marija Zaharova.

Zaharova se je odzvala na izjavo ukrajinskega zunanjega ministra, Dmitrija Kulebe, češ da Kijev sploh ne ve, katere pogoje mora izpolniti za vstop v NATO.

»To je ta 'svetovni red, ki temelji na pravilih', ki so si ga zamislili Zahodnjaki.

Kdor je pametnejši, v njem ne sodeluje, saj pravil ni.

Izmišljajo si jih sproti in jih spreminjajo, takoj ko ugotovijo, da jim igra ne prinaša željenega rezultata. Alternativa temu je mednarodno pravo, ki ga podpira večina v svetu dobro mislečih,« je sporočila Zaharova.

»Vsega tega se učijo na Diplomatski akademiji Ministrstva za zunanje zadeve Rusije, katere program izobraževanja na daljavo bi lahko pomagal celo Kulebi, da dojame, kaj jih je doletelo,« je ironično sklenila tiskovna predstavnica ruskega zunanjega ministrstva.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek