REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Rostec: Rusija zdaj serijsko in »množično proizvaja« neustavljive, hiperzvočne rakete Kinžal!

Rostec: Rusija zdaj serijsko in »množično proizvaja« neustavljive, hiperzvočne rakete Kinžal!Ruska hiperzvočna raketa Kinžal, ki se izstreljuje iz zraka, je šla v množično proizvodnjo in se sedaj proizvaja v zadostnih količinah za potrebe vojske, je poročal izvršni direktor obrambnega konglomerata Rostec. Vir: Posnetek zaslona, Twitter

Ruska hiperzvočna raketa Kinžal, ki se izstreljuje iz zraka, je šla v množično proizvodnjo in se sedaj proizvaja v zadostnih količinah za potrebe vojske, je poročal izvršni direktor obrambnega konglomerata Rostec.

Orožje na splošno velja za takšno, da ga je nemogoče prestreči, čeprav Kijev trdi, da je sestrelil veliko tovrstnih izstrelkov.

»Prej je bila naša proizvodnja v določeni meri pod vplivom potrebe po popolnem zaključku raziskav in razvoja, zdaj pa smo resno prešli na serijsko proizvodnjo,« je za ruske medije povedal Vladimir Artjakov, namestnik izvršnega direktorja državnega podjetja.

»Torej, karkoli obrambno ministrstvo zahteva od nas, to lahko storimo kakovostno in dostavimo količine, ki jih zahteva,« je poudaril Artjakov.

Karkoli obrambno ministrstvo zahteva od nas, to lahko storimo kakovostno in dostavimo količine, ki jih zahteva.

Sodobni sistemi zračne obrambe v nasprotju z ukrajinskimi trditvami ne morejo prestreči raket Kinžal, je zagotovil Artjakov.

Izjave vodstva Ukrajine so »del propagandnih prizadevanj našega sovražnika,« je dejal.

Kinžal je aerobalistični projektil, ki se izstreljuje z namenske platforme oziroma najpogosteje iz prestreznika MiG-31.

Nekateri vojaški strokovnjaki verjamejo, da je morda izpeljana iz balističnih izstrelkov Iskander.

Polet Kinžala
Polet Kinžala. Vir: Posnetek zaslona, Twitter

Uradniki v Kijevu so trdili, da so že prestregli približno ducat Kinžalov. Pri tem so kazali glave nekakšnih izstrelkov, ki pa niti po velikosti niso ustrezale velikosti Kinžalov.

CNN (tvit zgoraj) je naredil celo reportažo o sestrelitvi Kinžalov. V resnici so Ukrajinci naivni novinarki kazali drugo vrsto zadetih izstrelkov, ne pa Kinžale, kar se da videti že s prostim očesom...

Trdili so, da je ameriški sistem Patriot, ki je vrhunski kos vojaške opreme, sposoben ustaviti Kinžale.

Ukrajinski obrambni minister Aleksej Reznikov je prejšnji teden v intervjuju za Financial Times trdil, da so ameriški vojaški uradniki domnevni dosežek označili za »fantastičnega.«

V resnici je kitajski posrednik odšel zato, ker si ni želel niti ogledati ukrajinske potegavščine za lahkoverneže.

Ko pa je nedavno Ukrajino obiskal visoki kitajski diplomat, je naposled zapustil Kijev, še preden so mu gostitelji lahko predložili kakršen koli dokaz, je dodal ukrajinski minister.

V resnici je kitajski posrednik odšel zato, ker si ni želel niti ogledati ukrajinske potegavščine za lahkoverneže.

Ruska vojska je izjavila, da je bilo s strani Kijeva zatrjevano število domnevno prestreženih raket ob tem celo večje od števila dejansko izstreljenega hiperzvočnega orožja –, kar seveda pomeni, da ukrajinske trditve ne morejo biti točne.

ZDA in članice zveze NATO nimajo takšnih izstrelkov. Razvoj v ZDA je nedavno zastal, ker ga bo po neuspehih razvoja podobnih raket sedaj prevzelo drugo podjetje.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek