REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Pentagon: »Vojna je bila strateški neuspeh - Ukrajine!«

Pentagon: »Vojna je bila strateški neuspeh - Ukrajine!«Napaka pa taka: Tiskovni predstavnik Pentagona Matthew Miller. Vir: Posnetek zaslona, Twitter

Znani nemški poslovnež z Nove Zelandije Kim Dotcom je mimogrede razkril, da se v Pentagonu v resnici zelo dobro zavedajo, kako slabo gre Washingtonu ameriška posredniška vojna v Ukrajini.

Na včerajšnji novinarski konferenci je novinar moral dvakrat popraviti Matthewa Millerja, tiskovnega predstavnika Pentagona, ki je obakrat izpostavil, da je bila »vojna strateški neuspeh - Ukrajine

Novinar ga je namreč že prvič opomnil, mar ni mislil Rusije, nakar se je predstavnik Pentagona opravičil, češ da je prvič za govorilnico v tednu dni.

A tudi v drugo je še enkrat ponovil, da je bila »vojna strateški neuspeh - Ukrajine«.

Šele po vnovični intervenciji zbranih novinarjev se je popravil, in vojno v Ukrajini naposled označil tako kot mu je bilo naročeno, torej za strateški neuspeh Rusije.

Na družbenih omrežjih pa so prevedli nerodno izgovarjanje tiskovnega predstavnika Pentagona: »Prvič na stopničkah v enem tednu, zelo mi je žal, saj nisem več vajen, da govorim laži, zato zdaj pomotoma govorim resnico

»Zgodi se, ko za zaprtimi vrati vedno znova slišiš, kako slabo gre ameriška proxy vojna za Ukrajino,« je odbito dogajanje s kančkom cinizma komentiral Kim Dotcom.

Nakar so drugi komentatorji na Twitterju spomnili na podoben pripetljaj, ki so ga številni že poimenovali za »Freudov spodrsljaj stoletja«.

Šlo je za izvajanje nekdanjega ameriškega predsednika Georga W. Busha, ki je maja lani obsodil »popolnoma neupravičeno in brutalno invazijo na Irak ...« Nato se je popravil: »Mislim - Ukrajino.« In se skozi smeh navzočih izgovoril na svoja leta.

Mimogrede - da Ukrajincem resnično ne gre po ameriških načrtih v tej vojni, nazorno kaže naslednji tragikomičen primer (posnetek v tvitu zgoraj).

V Zakarpatju se je nek moški slekel do golega iz maščevanja grobarjem (kot Ukrajinci rečejo domačim uradnikom, ki po ulicah in domovanjih lovijo moške, da bi jih mobilizirali in poslali na fronto), ki so mu izročili poziv in ga proti njegovi volji popeljali na vojaški urad.

Na posnetku je videti jeznega nagega moškega srednjih let, ki s kletvicami obsipava svoje ječarje, ki se mu med snemanjem posmehujejo.

Zdi se, da je zanje pošiljanje novega »kanonfutra« na ukrajinsko fronto - precej zabavna reč...

Portal Geopolitics je medtem objavil, oziraje na zadnje informacije, da je bilo doslej ubitih več kot 4.800 plačancev, večinoma iz ZDA, Kanade in evropskih držav, ki so se prišli boriti proti Rusom in na strani Kijeva.

Dodatnih 4.800 pa jih je ucvrlo z ukrajinskega ozemlja...

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek