REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Rusko ministrstvo za obrambo objavilo video, ki prikazuje predajo obkoljenih ukrajinskih vojakov v rovu

Rusko ministrstvo za obrambo objavilo video, ki prikazuje predajo obkoljenih ukrajinskih vojakov v rovuZdi se, da je bil videoposnetek posnet z brezpilotnim letalom in prikazuje vojake, ki se premikajo v jarku blizu podrtih dreves. Vir: Posnetek zaslona, Telegram

Rusko obrambno ministrstvo je objavilo videoposnetek, za katerega pravijo, da prikazuje trenutek, ko so se ukrajinski vojaki na fronti predali ruski desantni enoti, ki je svojega nasprotnika presenetila v jarkih.

Po navedbah ministrstva je bil posnetek posnet v Ljudski republiki Lugansk v bližini mesta Kremenaja.

Prikazuje ruske enote, ki pod krinko topniškega ognja napredujejo proti ukrajinskim položajem, preden z drznim manevrom presenetijo obrambne vojake iz več smeri in jih prisilijo v predajo. Ukrajinski vojaki, ki niso hoteli odložiti orožja, so bili ubiti, so zapisali v izjavi.

Zdi se, da je bil videoposnetek posnet z brezpilotnim letalom in prikazuje vojake, ki se premikajo v jarku blizu podrtih dreves.

V nekem trenutku vojaki v rovih dvignejo roke, medtem ko eden odvrže strelno orožje, očitno po ukazu.

Ministrstvo je navedlo, da je uspešno zajetje temeljilo na podlagi dolgotrajnega tečaja usposabljanja, med katerim so se ruski vojaki naučili veščin, ki so jih uporabili v operaciji.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek