REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Rusi krenili v protinapad: »Zdaj je pekel za naciste, brez pretiravanja!«

Rusi krenili v protinapad: »Zdaj je pekel za naciste, brez pretiravanja!«Hudi spopadi se nadaljujejo v regiji Zaporožje, ruska vojska pa izriva ukrajinske sile iz krajev, ki so jih Ukrajinci nedavno zasedli, pravi vodja gibanja »Skupaj z Rusijo« Vladimir Rogov. Vir: Posnetek zaslona, Twitter

Ruska vojska je izvedla protinapad v smeri pobočja Vremejevskaja v regiji Zaporožje, je povedal vodja gibanja »Skupaj z Rusijo« Vladimir Rogov, poroča radijska postaja Komsomolskaja Pravda.

»127. divizija je začela protinapad ob obsežni letalski podpori. Napredujejo v smeri mesta Neskučnoje in izrivajo sovražnika iz Makarovke,« je dejal Vladimir Rogov.

Raketne in topovske enote so neposredno zadele položaje oboroženih sil Ukrajine.

»Zdaj je pekel za naciste, brez pretiravanja,« je poudaril Rogov.

Izpostavil je, da se na območju Vremejevskega pobočja nadaljujejo hudi boji, saj so pred tem ukrajinske enote prevzele nadzor nad vasema Neskučnoje in Makarovka, ki se nahajata v sivi coni.

Po besedah ​​Rogova so spopadi potekali tudi med krajema Guljaj Polje in Pologi, pri naselju Dorožnjanka, južno od kraja Orehovo in pri vasi Lobkovoje.

Ruska vojska je ustavila vse poskuse ukrajinskih diverzantov, da bi vstopili v zaledje, sovražnik pa se je z velikimi izgubami umaknil na prvotne položaje, poročajo ruski viri.

Predsednik Vladimir Putin je v petek sporočil, da se je ukrajinska protiofenziva začela.

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski je to potrdil dan pozneje.

Obenem pa Kijev zaradi poguma ruskih vojakov in pravilne organizacije enot Ruske federacije ni dosegel svojih ciljev na nobenem področju bojnih operacij, je poudaril ruski voditelj.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek