REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Ukrajinska vojska beži iz Bahmuta, prebivalci vztrajajo: »Nikamor ne grem, to je moj dom. Kdo me bo ubil?!«

Ukrajinska vojska beži iz Bahmuta, prebivalci vztrajajo: »Nikamor ne grem, to je moj dom. Kdo me bo ubil?!«Prebivalec Bahmuta: Vir: Posnetek zaslona, Telegram

V mestu Bahmut oziroma Artemovsk (rusko), ki se nahaja pred padcem, saj naj bi ga kmalu osvojile ruske sile, je še vedno nekaj civilistov – do 6000 –, ki naj bi bili po navedbah zahodnih medijev preveč revni, da bi odšli.

Ukrajinski civilisti vedo, da jih ruski vojaki ne bodo ogrozili. Zato vztrajajo v mestu in čakajo na - osvoboditev. Kot to vidijo sami...

Toda ruski kanali poročajo, da gre večinoma za civiliste, ki čakajo, da jih osvobodi ruska vojska.

To kaže tudi eden od posnetkov na družbenih omrežjih.

Ukrajinski vojaki, ki bežijo iz Bahmuta naj bi menda skušali prepričati starega Ukrajinca, naj pobegne z njimi, ker ga bodo Rusi sicer ubili.

Ukrajinec pa je vztrajal, da mu ne bo hudega in da naj ga pustijo pri miru.

Pogovor, ki ga lahko slišimo je sicer potekal tako: »Nikamor ne grem, to je moj dom. Kdo me bo ubil?!«

Če bi bile zgodbe o številnih pobojih civilistov s strani ruske vojske resnične - kar seveda ne pomeni, da takšnih dogodkov nikoli ni bilo, zločini se v vojnah dogajajo - potem bi ti civilisti resno bežali pred rusko vojsko, ki bi jo imeli za okupatorsko in nevarno.

»Če hočeš iti, lahko greš.«

»Pusti me pri miru...«

Ukrajinski civilisti očitno točno vedo, kdo je njihov sovražnik in da jih ruski vojaki ne bodo ogrozili. Zato vztrajajo v mestu in čakajo na - osvoboditev. Kot to vidijo sami...

Če bi bile zgodbe o številnih pobojih civilistov s strani ruske vojske resnične - kar seveda ne pomeni, da takšnih dogodkov nikoli ni bilo, zločini se v vojnah dogajajo - potem bi ti civilisti resno bežali pred rusko vojsko, ki bi jo imeli za okupatorsko in nevarno.

In ne bi vztrajali v mestu, kljub nevarnosti, ki jo prinašajo spopadi.

A takšnih posnetkov je še veliko. In razumljivo je, da rusko govoreči preivalci, ki jim je Rusija blizu, iz mest vzhodne Ukrajine praviloma ne bežijo pred rusko vojsko.

O tem pa zahodni mediji seveda ne poročajo...

Je pa res, da morda še bodo.

Čezvesoljska Zombi Cerkev Blaženega Zvonenja nas je opozorila na zgodovinsko dokazano dejstvo, da znajo novinarji od oblasti odvisnih medijev zelo hitro in pravilno spremeniti svoje poglede.

Odvisno od oblasti, s katero so soočeni.

Zgodovinski dokaz je poročanje medijev o vrnitvi Napoleona s Korzike v Pariz, kjer vse povedo že naslovi časnika.

Bomo čez kakšno leto opazili tudi drugačno poročanje o ukrajinsko-ruski, v resnici pa posredniški vojni ZDA in NATO pakta vojni v Evropi?

Kdo ve - vse je odvisno od (ne)uspešnosti sedanje posredniške vojne Zahoda proti Rusiji...

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek