REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

El Pais: Dva bataljona oboroženih sil Ukrajine sta zaradi pomanjkanja streliva zapustila položaje na fronti

El Pais: Dva bataljona oboroženih sil Ukrajine sta zaradi pomanjkanja streliva zapustila položaje na frontiS fronte prihajajo poročila o odpovedi poslušnosti številnih enot ukrajinske vojske, ki se nahajajo v vse bolj brezizhodnem položaju. Vir: Zajem zaslona, Twitter

Dva bataljona oboroženih sil Ukrajine sta zaradi pomanjkanja streliva zapustila svoje položaje na fronti v Ljudski republiki Doneck pri Artjomovsku (Bahmut) in Soledarju.

O tem piše španski časnik El Pais s sklicevanjem na ukrajinsko vojsko.

Članek navaja tudi besede poveljnika 24. mehanizirane brigade oboroženih sil Ukrajine, ki je izjavil, da je samo eno od šestih bojnih vozil v njegovi četi ostalo nedotaknjeno.

Po njegovih besedah se je moral eden od tankov skriti za eno od stavb v Artjomovsku, da bi se izognil napadom topništva.

Prej mobiliziran ukrajinski vojak, ki je bil ujet, pa je za RIA Novosti povedal, da je bil priča smrti cele čete kolegov v Artjomovsku.

S fronte pa medtem prihajajo poročila o odpovedi poslušnosti številnih drugih enot ukrajinske vojske, ki se nahajajo v vse bolj brezizhodnem položaju.

Z bojišča naj bi se zato umaknili tudi pripadniki 4. tankovske brigade (zgoraj).

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek