REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Krutost in tragedija vojne: Ruski vojak presenetil ukrajinska, zahteval, da položita orožje, potem pa…

Krutost in tragedija vojne: Ruski vojak presenetil ukrajinska, zahteval, da položita orožje, potem pa…Krutost vojne. Vir: Zajem zaslona, Twitter

Na družbenem omrežju Telegram se je pojavil redek in krut posnetek bojev, ki iz zornega kota enaga od ruskih vojakov kaže, kako potekajo resnični boji in juriši na ukrajinske položaje.

Posnetek je iz okolice Kremine.

POZOR! Posnetek vsebuje prizore NASILJA!

Ruski vojak najprej vrže granato pred jarek z ukrajinskimi vojaki, nato pa jih obide od zadaj in jih skuša prisiliti k predaji. Večkrat jim glasno zakriči, da naj odložijo orožje.

Gre za tragičen trenutek vojne, ki kaže, kako hipoma in kako povsem po nepotrebnem vojaki v tem trenutku izgubljajo življenje na ukrajinski fronti.

Toda sovražna vojaka bodisi zaradi strahu, bodisi zaradi granatiranja ali zmede na bojišču nista razumela, kdo stoji pred njima in sta skušala ruskega vojaka prepričati, da sta »njihova«, orožja pa nista hotela vreči iz rok.

Tvegajoč svoje življenje, je ruski vojak poskušal sovražnikovemu vojaku z eno roko celo odvzeti mitraljez, a mu ni uspelo, ker ga ta vojak ni želel izpustiti iz rok.

Nato se ruski vojak hipoma odloči in z avtomatsko puško ustreli oba vojaka, ki se nista hotela predati.

Ne gre za primer vojnega zločina, pač pa za tragičen trenutek vojne, ki kaže, kako hipoma in kako povsem po nepotrebnem vojaki v tem trenutku izgubljajo življenje na ukrajinski fronti.

O življenju in smrti odločajo delčki sekund, prave ali napačne odločitve pa so pogosto usodne.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek