REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Smrt nacistom: Ruska vojska po napadih na letališča poslala sporočilo izvidnikom in vohunskim satelitom zveze NATO

Smrt nacistom: Ruska vojska po napadih na letališča poslala sporočilo izvidnikom in vohunskim satelitom zveze NATO»Smrt nacistom« - iz oporišča Engels. Vir: Zajem zaslona, Telegram

Na spletu so objavili nove satelitske posnetke, ki prikazujejo rusko letalsko bazo Engels.

Na novo razkriti dokumenti so še en dokaz, da je NATO de facto že v vojni proti Rusiji v Ukrajini. In prav zato so jim iz letališča Engels tudi poslali sporočilo…

Prikazuje sporočilo ruske vojske izvidnikom in vohunskim satelitom zveze NATO.

Satelitski posnetki jasno prikazujejo stavek »Smrt nacistom«.

To verjetno kaže, da se je ruska vojska naučila lekcije po nedavnih napadih ukrajinskih dronov na njena vojaška letališča.

Slike kažejo, da so po novem letala nameščena v večji  oddaljenosti eno od drugega, na različnih delih letališča, zaradi česar jih je težje zadeti.

Znano je sicer, da je 5. decembra zjutraj je kijevski režim izstrelil posodobljena brezpilotna letala Striž, izdelana še v Sovjetski zvezi, na ruski vojaški letališči Djagilevo v regiji Rjazan in Engels v regiji Saratov, da bi onesposobil ruska letala dolgega dosega.

Ruske sile zračne obrambe so prestregle ukrajinske drone na nizki višini, toda zaradi napada sta bila trupa najmanj dveh zadetih letal poškodovana, trije ruski vzdrževalci pa so v napadu tudi umrli.

Engels - sporočilo
Engels - sporočilo. Vir: Zajem zaslona, Twitter

Ukrajinski napad ni dosegel večjega uspeha, je pa pokazal, da ima ukrajinska vojska sredstva za napad na cilje na ruskem ozemlju tudi 1000 kilometrov od ukrajinsko-ruske meje.

Vendar to ni dosežek ukrajinske vojske, temveč rezultat vojaške podpore njihovih pokroviteljev iz Nata, opozarjajo ruski analitiki.

Še več, verjetno gre za nevarno spremembo in zaostritev s strani ZDA, v upanju, da se bo Rusija odzvala na kakšen neprimeren način.

To potrjujejo tudi informacije objavljene v zahodnih medijih.

Časnik Times je namreč nedavno poročal - s sklicevanjem na neimenovane ameriške obrambne uradnike - da je Washington prižgal zeleno luč ukrajinskim napadom na rusko ozemlje in da se ne boji več, da bi takšne operacije lahko povzročile »dramatično« rusko eskalacijo.

Engels - nova razporeditev letal
Engels - nova razporeditev letal. Vir: Zajem zaslona

V javnih komentarjih ameriški uradniki sicer še naprej trdijo, da ne »spodbujajo« ali »omogočajo« ukrajinskih napadov na ruskem ozemlju.

Toda ameriški obrambni uradnik je za Times potrdil, da Ukrajina odloča, kje bodo napadli, in da nimajo nobene omejitve glede uporabe orožja, ki ga zagotovijo ZDA.

»Kijevu ne govorimo: 'Ne napadajte Rusov [v Rusiji ali na Krimu].' Ne moremo jim govoriti, kaj naj naredijo. Od njih je odvisno, kako bodo uporabili svoje orožje,« je dejal uradnik administracije Joeja Bidna. »Toda ko uporabijo orožje, ki smo ga dobavili, je edina stvar, pri kateri vztrajamo, da ukrajinska vojska ravna v skladu z mednarodnim vojnim pravom in ženevskimi konvencijami.«

Zdi se, da te besede označujejo premik v ameriški politiki, saj je Bidnova administracija prej zahtevala »zagotovila« od Ukrajine, da ne bo uporabila raketnih sistemov HIMARS za napade na rusko ozemlje.

Zdi se, da te besede označujejo premik v ameriški politiki, saj je Bidnova administracija prej zahtevala »zagotovila« od Ukrajine, da ne bo uporabila raketnih sistemov HIMARS za napade na rusko ozemlje.

Pozneje se je izvedelo, da so ZDA celo s pomočjo programske opreme in sprememb na strojni opremi teh sistemov Ukrajini onemogočile uporabo izstrelkov z večjim dosegom.

Toda teh omejitev v zadnjem času očitno več ni.

Ko je Ukrajina ciljala na rusko letalsko bazo, je uporabila modificirana brezpilotna letala sovjetske izdelave.

Vendar jih je vodil - ameriški satelitski sistem GPS.

To je v Varnostnem Svetu OZN zatrdil tudi predstavnik Rusije, veleposlanik Vasilij Nebenzja.

Tu-144
Izvidniški dron Striž, preurejen v bojno sredstvo. Podoben je padel tudi na Zagreb. Vir: Zajem zaslona, Telegram

Ukrajinska vojska namreč nima sredstev, s katerimi bi predstavljala resnično grožnjo ruski varnosti.

Kijevski režim se bori proti Rusiji pretežno s tujim orožjem in pod poveljstvom Nata, za kar pa plačuje visoko ceno z življenji ukrajinskih vojakov.

Kljub trditvam ameriških uradnikov, da je ukrajinsko vodstvo obljubilo, da s svojim orožjem ne bo napadalo ruskega ozemlja, so ob tem razkriti tajni Natovi dokumenti potrdili, da so vojaški objekti na ruskem ozemlju med prednostnimi tarčami kijevskega režima, vključno z letališčem Engels.

Izvidovanje zveze NATO ukrajinski vojski zagotavlja vse potrebne podatke.

Nato - podatki o tarči
Iz tajnega dokumenta zveze NATO je razvidno, da so ukrajinskim silam sporočili točne lokacije vseh letal tudi na letališču Engels in tudi, kako so parkirana letala. Vir: Zajem zaslona

Anonimna ekipa hekerjev, znana kot »Joker DPR«, ki je morda povezana z ruskimi obveščevalnimi službami, je pred kratkim namreč vdrla v vojaške programe poveljevanja in nadzora, ki jih uporabljajo oborožene sile Ukrajine (AFU), vključno z naprednim ameriškim programom DELTA.

Izvidovanje zveze NATO ukrajinski vojski zagotavlja vse potrebne podatke, tudi za napade v notranjosti Rusije.

Zaupni dokumenti kažejo obveščevalna sporočila zveze NATO in poveljnikov te zveze ukrajinski vojski ter ameriškim, kanadskim in britanskim silam.

Dokumenti vključujejo dnevne podatke o lokaciji in premikih ruskih sil in vojaške opreme v različnih regijah, tudi v Rusiji in na Krimu poleti.

Objava tajnih dokumentov je bil odgovor hekerjev na nenehne poskuse ukrajinskega vodstva, da bi zanikali dejstvo, da je prišlo do vdora v njihove programe vojaške koordinacije in poveljevanja.

Na novo razkriti dokumenti so še en dokaz, da je NATO de facto že v vojni proti Rusiji v Ukrajini.

In prav zato so jim iz letališča Engels poslali pomenljivo sporočilo…

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek