REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Dolžina je pomembna - ko gre za izražanje misli: Elon Musk potrdil nove popravke, ki bodo kmalu uvedeni na Twitterju

Dolžina je pomembna - ko gre za izražanje misli: Elon Musk potrdil nove popravke, ki bodo kmalu uvedeni na TwitterjuMusk prinaša novice o Twitterju

Je dolžina pomembna?

Ko gre za sporočila v Twitterju, znanem družbenem omrežju ki ga je nedavno prevzel Elon Musk to vsekakor drži.

To omrežje je sicer znano po zelo kratkih sporočilih.

A to naj bi se kmalu spremenilo.

Trenutna omejitev znakov se bo znatno povečala, je nakazal izvršni direktor platforme.

Omejitev znakov za objave na Twitterju se bo povečala z 280 na 4000, je v nedeljo potrdil šef platforme Elon Musk, ne da bi navedel dodatne podrobnosti.

Na vprašanje enega uporabnika, ali je »res, da naj bi Twitter povečal znake z 280 na 4000?« Musk je odgovoril z »da.«

Musk je vse bolj tarča institucij EU, ki grozijo celo s prepovedjo delovanja Twitterja v EU.

Milijarder je podobne načrte izrazil že prej. Konec novembra je dejal, da je razširitev omejitve znakov na 1000 na njegovem »seznamu opravil.«

Približno v istem času je prošnjo uporabnikov, da bi prag postavili na 420, opisal kot »dobro idejo.«

Kratkost objav na Twitterju velja za eno od značilnih lastnosti platforme, med uporabniki družbenih omrežij pa potekajo burne razprave o tem, ali bi jo bilo treba spremeniti.

V času ustanovitve leta 2006 je Twitterjeva omejitev znakov znašala le 140 znakov za eno objavo, dodatnih 20 pa je bilo rezerviranih za uporabniško ime.

Novembra 2017 je velikan družbenih medijev začel dovoljevati 280 znakov na sporočilo, navajajoč neskladje v dolžini tvitov med različnimi jeziki.

Priznal je tudi, da je omejitev omejila sposobnost uporabnikov, da izrazijo svoje misli.

Odkar je Musk konec oktobra zaključil svoj 44 milijard dolarjev vreden nakup Twitterja, se je lotil niza reform za preoblikovanje platforme družbenih medijev.

Nekateri se iz njegovih reform, tudi zadnje, seveda norčujejo...

Res pa je, da je v zadnjih mesecih je milijarder, ki se opisuje kot »absolutist svobode govora«, preklical prepoved več uglednih osebnosti, vključno z nekdanjim ameriškim predsednikom Donaldom Trumpom.

Konec novembra je tudi Twitter razveljavil svoje politike, ki so se skušale spopasti z napačnimi informacijami, povezanimi s covidom-19.

Zaradi tega je vse bolj tarča institucij EU, ki grozijo celo s prepovedjo delovanja Twitterja v EU.

Pred kratkim je Musk objavil tudi tako imenovane »datoteke o Twitterju«, ki podrobno opisujejo prizadevanja podjetja za cenzuro.

Pred kratkim je Musk objavil tudi tako imenovane »datoteke o Twitterju«, ki podrobno opisujejo prizadevanja podjetja za cenzuro.

Prvi sveženj dokumentov je pokazal, kako se je velikan družbenih medijev odločil, da New York Postu omeji poročanje o kopici podatkov iz prenosnega računalnika Hunterja Bidna, sina sedanjega ameriškega predsednika – z lažnim izgovorom, da gre za rusko propagando.

Druga izdaja je predstavila usklajena prizadevanja platforme za zmanjšanje »vidnosti« nekaterih uporabnikov in omejitev njihovega dosega.

Po razkritju je Musk obljubil, da bodo uporabniki sčasoma lahko videli svoj status oziroma »senčne prepovedi«, če so jim bili izpostavljeni. 

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek