REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

“Ukrajinsko poveljstvo ne obstaja”: razkrili nekatere najbolj pogoste napačne ocene o poteku vojne v Ukrajini

“Ukrajinsko poveljstvo ne obstaja”: razkrili nekatere najbolj pogoste napačne ocene o poteku vojne v UkrajiniUkrajina in ZDA - zaveznici, ali gospodar in vazal?

Na Telegram kanalu ASB Military News so ob spremljanju vojne v Ukrajini opazili nekaj pogosto napačnih navedb in razkrili njihovo netočnost.

Opozarjajo, da se pogosto mešata pojma “Zaporožje” in “jedrska elektrarna Zaporožje.”

“Mesto Zaporožje ni pod nadzorom ruskih oboroženih sil, je samo jedrska elektrarna — ki nosi isto ime - in njegova okolica,” opozarjajo.

Ukrajinske sile jo obstreljujejo, nato pa za obstreljeva nje obtožujejo ruske sile.

Izstrelek tipa HIMARS:

Ne obstaja "izstrelek tipa HIMARS", to so samo običajne vodene granate MLRS. Na zunanjosti ni nič posebnega, kar bi oteževalo prestrezanje. Znano je, da je vse MLRS težko prestreči zaradi narave njihove poti/približevanja cilju. Res pa je, da ukrajinska vojska uporablja tudi prirejene ameriške protiradarske rakete HARM.

Izstreljujejo jih iz predelanih letal MiG-29, Rusi pa trdijo, da brez posebnih uspehov.

“Rusija je odrezana od oskrbe v Hersonu”:

To ni res. Rusija ni Ukrajina. Ne morete jih popolnoma odrezati od zalog. Ne zanašajo se izključno na kopenske mostove kot Ukrajina. Po potrebi postavijo svoje pontonske mostove, po potrebi lahko opremo presnesejo tudi po zraku. To ni idealna situacija, vendar zanje ni situacija, ki bi jih izolirala. Herson je mogoče vedno znova oskrbovati prek Krima. To je edini razlog, da je Rusija v prvih dneh pohitela tja, strateško zelo pomembno je nadzorovati to mejo.

Tudi zaradi ameriških "prostovoljcev", ki se danes borijo za prevlado ZDA v tem delu sveta. Spodaj slika še enega, ki je "ugriznil v prah."

“Ukrajinsko poveljstvo:

Tega ni. Nato nadzira vojno in strategijo. Tu so Natovi svetovalci, Natovi ukazi in Natovo orožje ter nekdanje Natovo vojaško osebje: od vojakov do častnikov, vsi so na fronti. To ni naključje.

“Dogovor o nadzoru orožja med Rusijo in ZDA:

Takšni dogovori zahtevajo zaupanje. Rusija zahodu ne zaupa več. To so javno izjavili. Zato so možnosti za dogovor o nadzoru nad orožjem med državama zelo, zelo majhne.

“Harkov je napaden, vendar tam preprosto ni napredka.”

Te izjave so preprosto nesmiselne. Ljudje se ne zavedajo razsežnosti te vojne. Oprema in utrdbe so noro obsežne. To se v zgodovini še ni zgodilo, položajev s takimi utrdbami ni bilo opaziti v nobeni vojni v preteklosti. Potrebno je udarjati in udarjati in udarjati, preden je neko mesto strateško oslabljeno. Vsak zadetek stane na stotine tisoče dolarjev in lahko vam zagotovimo, da vsi strateško razbijajo ukrajinske položaje. Harkov je ogromen, poln je ukrajinskih vojakov in opreme.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek