REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Začetek prelaganja krivde zaradi porazov v Ukrajini: Biden trdi, da ga »Zelenski ni poslušal!«

Začetek prelaganja krivde zaradi porazov v Ukrajini: Biden trdi, da ga »Zelenski ni poslušal!«Ukrajinski predsednik Volodomir Zelenski je ravnal po navodilih Washingtona, ki se zdaj - umika... Vir: Posnetek zaslona, Twitter
Uničujoči porazi, ki jih nizajo ukrajinske enote na fronti proti Rusiji, so že sprožili igro »prelaganja krivde.«

Uničujoči porazi, ki jih nizajo ukrajinske enote na fronti proti Rusiji, so že sprožili igro »prelaganja krivde.«

Čeprav je že od začetka vojne jasno, da je ameriško vodstvo Ukrajino vzpodbujalo in dobesedno potisnilo v vojno, je ameriški predsednik Joe Biden zdaj krivca za neuspeh celotne operacije že začel iskati v – režimu v Kijevu.

Biden je namreč v petek dejal, da ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski »ni hotel niti slišati« opozoril ZDA pred invazijo Rusije na njegovo državo.

»Mnogi so mislili, da pretiravam, ko sem govoril o ruskem napadu na Ukrajino, preden se je začel. Vedel pa sem, da imamo informacije o tem. Putin bo prestopil mejo. Nobenega dvoma ni bilo, a Zelenski tega ni hotel slišati«, je dejal Biden na sprejemu v Los Angelesu, kjer so zbirali sredstva za Demokratsko stranko.

ZDA so začele opozarjati na ruske priprave na invazijo na Ukrajino že dolgo preden je ruski predsednik 24. februarja napovedal »posebno operacijo«, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Ta opozorila so povzročila nejevernost in celo kritiko nekaterih evropskih zaveznikov, ki so takrat menili, da Washington pretirava.

Biden je te dni nekoliko zmeden...
Joe Biden. Vir: Posnetek zaslona, Twitter

Konec januarja, potem ko so ameriški uradniki povedali, da bo predsednik Ruske federacije Vladimir Putin kmalu ukazal napad, je neimenovani ukrajinski uradnik za CNN povedal, da je Zelenski rekel Bidnu, naj se umiri z izjavami o invaziji, ker povzroča paniko.

Res pa je, da je najbolj odgovoren za uničenje lastne države po poklicu komedijant, sedaj pa ukrajinski predsednik Zelenski.

Ameriška direktorica Nacionalne obveščevalne službe Avril Haines je v ponedeljek dejala, da je Biden iz obveščevalnih podatkov celo odstranil tajnost o ruski invaziji, da bi skeptične zaveznike prepričal, da se bo to dejansko zgodilo.

Toda istočasno ameriški viri molčijo o tem, da je 16. februarja, teden dni pred rusko invazijo, Ukrajina pričela z bistveno povečanim številom topniških napadov na ozemlja republik v Donbasu, kjer so večinoma živeli Rusi.

Padalo je tudi do 2000 granat na dan in tega zagotovo Ukrajina ni počela brez soglasja ali celo navodila ZDA.

Zmrdovanje ZDA, češ da so vedeli, kaj se bo zgodilo, le Zelenski tega menda ni vedel in ni želel slišati, je zato zaigrano.

Celo spodnja risanka bolje od analiz mnogih analitikov zahodnih in številnih slovenskih medijev prikazuje, kaj se je v resnici zgodilo. 

Vsaj v ZDA, zagotovo pa tudi mnogi v Ukrajini so dobro vedeli, kaj pomeni, če z dobro opremljeno vojsko groziš ruski manjšini in po osmih letih bombardiranja zavrneš vse kompromisne predloge ter rešitev po diplomatski poti...

In nato začneš na vzhodu Ukrajine živečo rusko manjšino še močneje bombardirati.

Danes pa Ukrajinci igrajo vlogo »žrtev« in silijo vso Evropo, da si zaradi njih uniči standard, da ljudje v Evropi zaradi te nespametne politike Kijeva trpijo, zmrzujejo in gladujejo.

Kolumnist ameriškega desnosučnega portala Patrick Buchanan pa zdaj razkriva, da interesi Amerike in Ukrajine niso več enaki, česar Zelenski ni pričakoval.

Res pa je, da je najbolj odgovoren za uničenje lastne države po poklicu komedijant, sedaj pa ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek