REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Presodite sami: Nenavadna podrobnost v Putinovem nagovoru pritegnila veliko pozornost sveta

Presodite sami: Nenavadna podrobnost v Putinovem nagovoru pritegnila veliko pozornost svetaIsta oblačila, ista kravata, ista soba... Mar Putin nosi ista oblačila 3 dni? Vir: Posnetek zaslona, YouTube

Ruska ofenziva v Ukrajini se je začela v četrtek zjutraj.

Predsednik Rusije Vladimir Putin je napovedal, da se bo to zgodilo v neposrednem prenosu.

Toda novinarji ameriške televizijske postaje CNN so kmalu opazili nenavaden detajl - v nagovoru, s katerim je napovedal začetek vojaške operacije v Ukrajini, je bil Putin posnet v popolnoma istih oblačilih, z isto kravato in v isti sobani, kjer je pred tremi dnevi napovedal priznanje uporniških proruskih republik Doneck in Lugansk.

Zato novinarji zahodnih medijev sklepajo, da je posnetek z napovedjo vojaške intervencije v Ukrajini v resnici posnet vnaprej, oziroma da je nastal tri dni prej, kar pomeni, da Putin ni neposredno nagovoril rusko (in svetovno) javnost, saj je čakal na pravi trenutek, da sproži vojaško intervencijo in hkrati objavi video posnetek.

Ne nazadnje, oglejte si oba video posnetka.

Prvo četrtkovega:

Nato pa ponedeljkovega, ko je ruski predsednik naznanil, da je priznal neodvisnost Donbasa oziroma Doneške in Luganske ljudske republike,.

Pa presodite sami...

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek