REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Ob koncu starega leta so z neba deževale - ribe

Ob koncu starega leta so z neba deževale - ribe»Zaslišalo se je glasno grmenje in ko smo odprli vrata, sem pogledal ven. Močno je deževalo in riba je nenadoma udarila ob tla.« Vir: Twitter

Svet je v novo leto 2022 vstopil z ognjemeti, svetlobnimi spektakli in praznovanji, ki so bila večinoma seveda veliko manj množična, kot ponavadi.

Toda najbolj nenavaden je bil zagotovo prehod v novo leto za nekatere prebivalce Teksasa.

Ko se je leto 2021 bližalo koncu, je eno od mest v Teksasu doživelo še zadnji nepričakovan dogodek: z neb so deževale so ribe.

Prebivalci v mestecu Texarkana – skoraj 360 kilometov oddaljenemu od Dallasa – so namreč že v sredo videli ribe, ki so padale z neba in pristajale na njihovih dvoriščih ali pločnikih, poroča Usa Today.

»Leto 2021 nam je predstavilo vse svoje trike… vključno z deževanjem rib v Texarkani danes. In ne, to ni šala,« je mesto Texarkana zapisalo v objavi na Facebooku.

Deževanje rib je sicer naraven pojav, imenovan »živalski dež«, ki se zgodi, ko majhne vodne živali, kot so žabe, raki ali majhne ribe, zanese v zračne vrtince, ki se pojavljajo na površini Zemlje.

James Audirsch je za WCIA povedal, da je delal v prodajalni rabljenih avtomobilov, ko je zaslišal glasne zvoke, podobne pokanju.

»Zaslišalo se je glasno grmenje in ko smo odprli vrata, sem pogledal ven. Močno je deževalo in riba je nenadoma udarila ob tla.«

Druga oseba je na Twitterju objavila videoposnetek z napisom: »Ja. Tudi pri moji hiši so deževale ribe.«

To ni prvič, da so ribe padale z neba.

Leta 2017 so učitelji in učenci v osnovni šoli v Orovillu v Kaliforniji poročali, da so videli 100 rib, ki so pristale na šolskem igrišču in strehi, poroča KTVU.

Podobni pojavi pa se dogajajo tudi v obmorskih državah v Evropi:  v Grčiji, Malti, Španiji in še kje.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek