REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Mercator podaril 5.000 evrov za najnujnejša popravila v Hiši zavetja Palčica, da bi bili »prazniki lepi za vse«

promocijsko sporočilo
Mercator podaril 5.000 evrov za najnujnejša popravila v Hiši zavetja Palčica, da bi bili »prazniki lepi za vse«Mercator - predaja donacije. Vir: Mercator

Mercator je v sklopu projekta Pravljična vasica, ki je povezal celotno Slovenijo, pozval ljudi k sodelovanju pri gradnji virtualni vasice, s katero so zbirali sredstva za Hišo zavetja Palčica.

Kot je dejal predsednik uprave Mercatorja Tomislav Čizmić, so se pri Mercatorju odločili, da projektu Pravljična vasica dodajo dobrodelno noto zato, da bi bili prazniki lepi za vse.

Sredstva bodo namenjena obnovi in urejanju prostorov hiše – seznam popravil je namreč zelo dolg, zato je Mercatorjeva donacija še kako dobrodošla, pravijo v Zvezi prijateljev mladine Slovenije.

Denarno donacijo pet tisoč evrov je Tomislav Čizmić, predsednik uprave Mercatorja, danes predal Darji Groznik, predsednici Zveze prijateljev mladine Slovenije in ob tem povedal, da je navdušen nad tem, kako je Slovenija stopila skupaj in na spletni strani www.pravljicna-vasica.si gradila virtualno vasico.

Kot je dejal, so se pri Mercatorju odločili, da projektu Pravljična vasica dodajo dobrodelno noto zato, da bi bili prazniki lepi za vse.

Mercator - donacija
Donacija Mercatorja je razveselila mlade prostovoljce, ki »vlivajo upanje tistim, ki ga potrebujejo in spodbuja vse, da pomagajo ljudem po svojih najboljših močeh«, je dejal Tomislav Čizmič, predsednik uprave Mercatorja.

»Vi in vaši prostovoljci vlivate upanje tistim, ki ga potrebujejo, in hkrati spodbujate vse nas, da pomagamo ljudem po svojih najboljših močeh,« je še dodal Čizmić ob predaji donacije.

Groznikova je ob tem povedala, da bodo pri ZPMS zbrana sredstva namenili za obnovo in vzdrževanje hiše. Najnujnejše je popravilo balkonskih vrat in montaža novih vhodnih vrat. Seznam, kaj vse bi bilo potrebno v hiši popraviti, je žal zelo dolg, zato upajo, da ga bodo z zbranimi sredstvi lahko čim bolj skrajšali.

»Današnji dogodek je še en izmed kamenčkov v veselem decembru, ki nosi lep namen in zelo nas veseli, da je Mercatorju pomembno, kaj se dogaja s Hišo zavetja Palčica. Veseli smo, da leto zaključujemo v tako pozitivnem duhu,« je še dejala Groznikova.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek