REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Po Španiji padla še Nemčija: »To je čarobno, Dončić spreminja košarko, škoda, da tega ne morete videti na HTV-ju!«

Po Španiji padla še Nemčija: »To je čarobno, Dončić spreminja košarko, škoda, da tega ne morete videti na HTV-ju!«Luka Dončić med tekmo proti Španiji. Vir: Twitter

Številni navijači v Sloveniji danes niso spali, saj se je tekma z Nemčijo za polfinale začela ob tretji uri zjutraj po lokalnem času.

In zgodnje vstajanje se je izplačalo, kajti reprezentanca Slovenije je s 94 : 70 premagala reprezentanco Nemčije.

Dragić Zoran
Zvrhan koš košev je prispeval tudi Zoran Dragić. Vir: Twitter

Kot zmeraj sta bila odlična Luka Dončić in Klemen Prepelič, zvrhan koš košev pa je prispeval tudi Zoran Dragić.

Sicer pa je vsa ekipa delovala ubrano in pokazala, da ima trdne živce.

Klemen Prepelič je priznal, da je pred leti po četrtfinalnem porazu proti Nemčiji jokal kot dež.

To se je zgodilo leta 2005.

Tokrat je želel preprečiti, da bi se zgodilo tako kot pred 16 leti, ko je kot trinajstletni fantič iz Slovenske Bistrice spremljal svojega idola Sanija Bečirovića in soigralce, kako so se na EuroBasketu 2005 prvič prebili v četrtfinale, nato pa klonili proti Nemčiji.

Luka Dončić
Luka Dončić. Vir: Twitter

Toda tokrat je reprezentanca Nemčije, domovina legende kluba iz Dallasa Dirka Nowitzkega – tekmo izgubila.

Že pred tem, po zmagi nad Španijo pa so mnogi komentatorji poudarjali predvsem izjemen talent Luke Dončića.

Tvrtko Puljić, komentator zagrebških Sportskih novosti je v svojem članku poudaril ne samo kvalitete Dončića, temveč kritiziral tudi hrvaško javno televizijo, ker ne spremlja nastope slovenske reprezentance.

Luka Dončić je tisto, zaradi česar danes košarka, kar sicer težko vidite, če ste naročnik HTV-ja, odhaja v neko drugo sfero.

»Ne vem, če ste uspeli gledati. Če imate radi košarko in celo če je nimate radi, a spoštujete šport, je škoda, če je niste. OK, mogoče sem dolgočasen, vem, da svoje v redakciji maltretiram že leta, ampak gre za Luko Dončića. In na način, na katerega je odigral tekmo proti Španiji, tekmo, v kateri mu prav nič ni šlo na roko, tekmo, v kateri je pokazal, zakaj je velik. Ne bom tukaj šel v ocene, ali smo kadarkoli gledali boljšega košarkarja, ki se je rodil v Evropi, na koncu dneva je to le subjektivni občutek, pomešan z obdobjem življenja, v katerem ste živeli in kjer so doživeli vzpone nekateri od največjih, ki prihajajo v to zgodbo. Luka Dončić je definitivno med njimi. Luka Dončić je tisto, zaradi česar danes košarka, kar sicer težko vidite, če ste naročnik HTV-ja, odhaja v neko drugo sfero,« zapisal je komentator Sportskih novosti.

Po analizi celotne tekme, conske obrambe, sodnikov in vsega drugega kar se je zarotilo proti Dončiću avtor ugotavlja, da je na koncu tekme »tokrat protestiral, pogovarjal s sodniki, na koncu pa znova smejal.«

Ko se celotna Španija, ko se svetovni prvak bori, da bi preprečil namere enega človeka, potem je to nekaj posebnega.

»Luka Dončić kot inspiracija dečkom iz vsega sveta, fant za katerega ni rešitve, ni obrambe, ni taktike, ki bi ga lahko zlomila. Preživel je namazane Špance, to legijo starcev, preživel je tri trojke Pau Gasola v zadnjih desetih minutah.

To je bilo čarobno… Ko se celotna Španija, ko se svetovni prvak bori, da bi preprečil namere enega človeka, potem je to nekaj posebnega… Čas prihoda je pri nas. V Puntu, na Krku, bi lahko bil še en. Ko se Luka Dončić vrne v svoje priljubljeno letovališče. Da se mu poklonimo. Zato ker to, kar dela, spreminja ta šport,« je sklenil Tvrtko Puljić.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek