REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Opozorilo Violete Tomić: »Ampak spoštovane kolegice in kolegi, jutri zna biti zelo prepozno!«

Opozorilo Violete Tomić: »Ampak spoštovane kolegice in kolegi, jutri zna biti zelo prepozno!«Janez Janša in Violeta Tomić. Vir: Twitter

Opozicijskim strankam ni uspelo izglasovati nezaupnice vladi Janeza Janše.

Toda v govorih, ki so se odvijali na 61. seji državnega zbora je bilo povedanega marsikaj, kar si zasluži posebno pozornost.

Eno od najbolj ostrih ocen je podala poslanka Levice Violeta Tomić.

V kratkem govoru je dejala naslednje:

Janez Janša je izjemno škodljiv za Slovenijo. To je dejstvo. Vsakih 10 let se mu v 30-ih letih samostojne Slovenije uspe nekako prebiti in preriniti na oblast, naredi škode, kolikor jo more.

»Janez Janša je izjemno škodljiv za Slovenijo. To je dejstvo.

Vsakih 10 let se mu v 30-ih letih samostojne Slovenije uspe nekako prebiti in preriniti na oblast, naredi škode, kolikor jo more. Potem vmes pa v opoziciji je destruktiven, lobira, kadruje, zbira denar in tudi sumljive zaveznike in seveda posluje z gotovino.

Ključ do vsega tega je mati vseh afer, to je orožarska afera, v kateri si je s preprodajo orožja teritorialne obrambe zagotovil nesluteno politično in finančno prednost pred ostalimi strankami.

Zato je podpora njegovi politiki podpora avtoritarnosti, neenakosti, populizmu, manipulacijam, cenzuri, širjenju strahu, manipulativnosti. Je podpora razkolu, je podpora policijski državi, nespoštovanju in diskreditaciji stroke in vseh drugače mislečih.

Podpora njegovi vladi je tudi uničenje prihodnosti naših otrok in njihovih otrok. Je podpora genocidu nad starejšimi v domovih starejših občanov.

Podpora njegovi vladi je tudi uničenje prihodnosti naših otrok in njihovih otrok. Je podpora genocidu nad starejšimi v domovih starejših občanov.

Je podpora uničenju kulture in neodvisnih medijev, podpora je uničeni zunanji podobi Slovenije, tudi naše mednarodne kredibilnosti.

Podpora njegovi vladi je podpora tviteraški politiki, koruptivnim praksam in predvsem oddaljevanju od vsega, kar smo v teh 30-ih letih gradili.

Mi smo danes tu, da Sloveniji vrnemo normalnost, strokovnost, strpnost, pravičnost in mir in okoli tega smo se združili. Seveda slišali smo ogromno žalitev, najprej s strani predsednika vlade in potem njegovih poslancev, ki se učijo od njega.

Ogromno žalitev, podcenjevalnih odnosov do opozicijskih poslancev. Smo, pač mi projiciramo, mi nagajamo, mi smo cirkus - zanimivo je gledati, kako opisujejo sebe in s prstom kažejo na nas.

Slišali smo tudi, da to počnemo zaradi nekega medijskega pompa, pa ravno Janševa Nova24TV vse to neposredno prenaša - lepo vas vse pozdravljam, gledalce Nove24 - z dvema komentatorjema, ker se bojijo, da državljani ne bodo sami razumeli, kaj danes slišijo, in potrebujejo kar dva komentatorja v studiu. Vsaka čast, lepo pozdravljeni.

Skratka danes vsak izmed 90-ih poslancev, ki sedi tukaj, nosi zgodovinsko odgovornost za vse, kar se bo zgodilo jutri. Ampak spoštovane kolegice in kolegi, jutri zna biti zelo prepozno.

Hvala!«

Večina poslancev njenega nasveta ni upoštevala, kam to vodi, pa bomo brez dvoma videli že zelo kmalu.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek