REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Zakaj drsi »lubrikantskim potrčkom«: »Evo, Jančič že izpostavlja, kdo je kakšnega rodu!«

Zakaj drsi »lubrikantskim potrčkom«: »Evo, Jančič že izpostavlja, kdo je kakšnega rodu!«Lubrikant vs. Peter Jančič. Vir: Twitter

Sedanjo slovensko vlado Janeza Janše na spletu brani cela vrsta predtem do prejšnje vlade (Marjana Šarca) zelo kritičnih novinarjev.

Je pa tako seveda res bolj jasno, zakaj vsem omenjenim pri njihovem trudapolnem in predanem delu, ozlajšanem z veliko količino lubrikantov - večkrat spodrsne.

Nenadna izguba njihove protivladne kritične osti ni ostala brez komentarjev na družbenih omrežjih.

Najbolj bizaren zapis je prišel od sicer strankarsko jasno opredeljenega kolumnista Nova24TV.

V svoji zadnji kolumni je filozofiral o belih in črnih tipkah do te mere, da so nekateri resno podvomili o njegovem duševnem zdravju.

Ta se je problema rasizma namreč lotil na seveda najbolj običajen način - z modrovanjem o belih in črnih tipkah klavirja, zvokih, ki jih proizvajajo ter verjetne neustreznosti imaginarne uvedbe »mavričnih« tipk ob igranju na ta glasbeni inštrument.

Nato je vse to svoje modrovanje izvirno projiciral na razmerja v sodobni družbi.

Če je bil za nacizem značilen vzpon rasizma in socialnega darvinizma, potem imamo sedaj po zaslugi Jožeta Biščaka na domačem medijskem trgu še eno novost in slovensko različico le-tega: to je slovenski klavirsko rasističen darvinizem. 

Bolj jasen je bil Peter Jančič, ki je iz svojega spletnega časopisa presedlal na državni SiOL.

Jančič je sedaj odgovorni urednik medija, ki sicer vsak mesec v blagajni Telekoma pusti ogromen minus.

Pri svojem rednem delu, obrambi vlade, pa mu je tokrat spodrsnilo, saj je zašel na nekoliko rasistične stranpoti in ob »naravni poti svojega razvoja« v državnem mediju pri županu Ljubljane Zoranu Jankoviću pričel opozarjati na njegov »rod«, ki naj bi bil »deloma srbski«.

Iz nekega ne povsem določljivega razloga naj bi bilo to po mnenju Jančiča očitno nekaj precej spornega in celo nevarnega.

Zakaj je to pomembno in zakaj je to sploh izpostavljal nam Jančič tokrat ni zaupal.

Se je pa s tem postopkom Jančič seveda precej približal vodilnim veljakom SDS, ki v svojih nastopih prav tako zelo radi izpostavljajo domnevno neprimerno nacionalnost tistih, s katerimi se ne strinjajo.

Kar je seveda precej tipično za gibanja, ki imajo svoje korenine globoko zakopane v mračne tradicije nemške NSDAP.

Za novinarje tega kova pa je novo priljubljeno oznako skoval nekdanji voditelj TV Slovenija Slavko Bobovnik, ki je Bojana Požarja opozoril, da se z njim ukvarja samo takrat, kadar se »zlaže o številkah, odstotkih, gledanosti itd.«

»Ta svet in ta ceh se nista začel s tabo hvalabogu. Tak lubrikantski potrčko si bil v prejšnji državi in si zdaj. Če ti to polni ego in žep, izvoli,« je zapisal Bobovnik, njegova domiselna oznaka dela slovenske medijske krajine pa je nato požela precej komentarjev na Twitterju.

Je pa tako seveda res bolj jasno, zakaj vsem omenjenim pri njihovem trudapolnem in predanem delu, ozlajšanem z veliko količino lubrikantov - večkrat spodrsne.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek