REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Bizarne posledice koronavirusa: sedaj zmanjkuje že - drobiža

Bizarne posledice koronavirusa: sedaj zmanjkuje že - drobižaKovanci Vir:Pexels

Posledice epidemije koronavirusa so večplastne, zapletene in včasih celo – bizarne.

To spoznavajo v nekaterih državah, predvsem pa v ZDA, kjer je že pričelo zmanjkovati – drobiža.

Na vse več trgovinah in prodajnih mestih se pojavljajo napisi s prošnjami kupcem, da naj v primeru plačevanja z gotovino pripravijo točne zneske ali pa naj raje plačajo s plačilnimi karticami.

Vse skupaj bo seveda znova dalo velik pospešek tako brezgotovinskemu poslovanju, kot tudi kupovanju z novimi kriptovalutami.

Omenjeno dogajanje se zdi precej neverjetno tudi zato, ker so prav zaradi pandemije koronavirusa številni popolnoma prešli na brezgotovinsko plačevanje.

Toda istočasno se je zgodilo še nekaj – ameriška kovnica denarja (US Mint) je prav zaradi pandemje zmanjšala proizvodnjo drobiža.

Pri tem se sooča tudi s težavami zaradi potrganih dobaviteljskih verig, saj je pandemija povzročila pomanjkanje določenih izdelkov ali surovin.

Ameriška zakladnica je morala celo z izjemnimi ukrepi zagotoviti kovanje določenih kovancev, ki jih je že zelo primanjkovalo.

In tako je na trgu – vse manj drobiža.

Vse skupaj bo seveda znova dalo velik pospešek tako brezgotovinskemu poslovanju, kot tudi kupovanju z novimi kriptovalutami.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek