REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

»Rumene jopiče je pospremil njihov oče Janez Janša!«

»Rumene jopiče je pospremil njihov oče Janez Janša!«Rumeni jopiči in njihov stric v ozadju. Vir: Twitter

Ob rednih petkovih kolesarskih protestih proti aktualni vladi so t. i. »rumeni jopiči«, ki jih sestavljajo pripadniki neonacistov, tudi včeraj za kakšnih 20 minut zasedli Prešernov trg, nato pa so odšli še pred zgradbo RTV SLO.

Vsi so bili zamaskirani in tokrat (kljub poletnim temperaturam!) tudi z dolgimi rokavi –, da se jih ne bi dalo prepoznati po značilnih, neonacističnih tetovažah.

Vendar jih je na Prešernovem trgu v ozadju pričakala velika figura  njihovega idejnega očeta ali pa celo »strica iz ozadja« - predsednika vlade Janeza Janše.

Iz poslopja javne televizije pa se je lepo videlo, da Slovenija vendarle ne deli istih pogledov z rumenimi neonacisti, ki jih je bilo le nekaj deset, medtem ko je bilo kolesarskih protestnikov proti vladi več tisoč.

Tamara Vonta je ob tem opozorila tudi na novo fronto, ki jo odpira vlada, ki želi javni televiziji odvzeti velik del sredstev in jo tako očitno »kaznovati« zaradi raziskovalnih prispevkov v oddaji Tarča.

Ščinkafc pa je opozoril na dejstvo, kako so provladni rumeni jopiči in Slovenija videti v Evropi ...

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek