REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Republikanski kongresnik prišel na zasedanje s plinsko masko, Trump sporoča: »Če imate koronavirus, lahko greste na delo!«

Republikanski kongresnik prišel na zasedanje s plinsko masko, Trump sporoča: »Če imate koronavirus, lahko greste na delo!«Trump, zanikovalec nevarnosti koronavirusa Covid-19

Prvi primer smrtonosnega koronavirusa Covid-19 se je pojavil tudi v Sloveniji, bolnik pa je nameščen v UKC Ljubljana.

Zdravniki sedaj iščejo vse, ki so bili v stiku z obolelim.

Precej težje pa je to v ZDA, kjer mnogih obolelih sploh ne testirajo. Zato dejansko sploh ne vedo, koliko je okuženih.

In zato se nekateri ameriški državljani na precej nenavadne načine – ščitijo sami.

Matt Gaetz, eden od ameriških kongresnikov, republikanec iz Floride in velik podpornik sedanjega predsednika ZDA Donalda Trumpa se je na svojem delovnem mestu v kongresu pojavil z – vojaško plinsko masko na obrazu.

Očitno je vprašanje lastne varnosti vzel zelo resno in je z masko na glavi preverjal tudi tekst besedila novega zakona, ki bo sprostil 8,3 milijarde dolarjev dodatnih sredstev za boj proti koronavirusu.

Do petka naj bi bil zakon, ko ga potrdi še senat, že na mizi predsednika ZDA, da ga bo lahko podpisal.

Očitno je bilo republikanskega kongresnika zelo strah, da ne bi prav med tem početjem staknil koronavirus kar med ameriškimi kongresniki.

Očitno je bilo republikanskega kongresnika zelo strah, da ne bi prav med tem početjem staknil koronavirus kar med ameriškimi kongresniki.

Njegova poteza je bila deležna številnih komentarjev.

Znani so primeri, ko so ob podobnih incidentih, ko so potniki na primer nosili maske na letalih, le-te preprosto odstranili iz prevoznih sredstev, zaradi strahu ostalih ljudi, da bi nekdo s takšno opremo lahko sprožil kakšen kemični napad.

V tem primeru pa so ameriški poslanci pokazali visoko stopnjo tolerance.

S preko 100 potrjenimi primeri koronavirusa in zelo slabim zdravstvenim sistemom na splošno, ki je nepripravljen na pandemijo velikega obsega, so ZDA sicer ena od tistih držav, ki bi jih nova bolezen lahko najbolj prizadela.

Ob tem pa je predsednik ZDA še na drugačen način demonstriral svoje geslo »Amerika na prvem mestu!«

Da so mu na prvem mestu predvsem dobički podjetij, je pokazal s sporočilom, da lahko ljudje, tudi kadar staknejo koronavirus, mirno »gredo na delo« in delajo še naprej, še posebej pa ženske

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek