REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

»Slovenski neofašisti pod okriljem SDS zlorabljajo KNOVS, ki postaja politična policija SDS …«

»Slovenski neofašisti pod okriljem SDS zlorabljajo KNOVS, ki postaja politična policija SDS …«Mar je Žan Mahnič iz SDS že napovedal odpoved Tatjani Bobnar? Seveda, če in ko bo njegov šef Janez Janša sestavil vlado.

Dogajanje v Sloveniji je znova v znamenju spopada SDS in KNOVS-a z drugimi institucijami države.

Skupina poslancev SDS je nepričakovano obiskala NPU in spraševala pristojne v zvezi z domnevnim prisluškovanjem članom SDS. Pri tem je Žan Mahnič direktorico policije Tatjano Bobnar opomnil, da so poslanci voljeni, v policiji pa imenovani s strani vlade in da naj raje pomisli na svojo prihodnost.

Marjan Šarec je dogajanje komentiral na družbenih omrežjih.

Med včerajšnjim nadzorom ste generalni direktorici policije dejali, naj pomisli na svojo prihodnost.

Premier v odstopu Marjan Šarec je v odzivu na včerajšnje dogajanje, ko je Knovs nenapovedano opravil nadzor NPU-ja, zapisal, da bi bilo včasih bolje, če ne bi gledal informativnih oddaj in bral novic.

»Črnčec gor, Črnčec dol, kriv za vse, verjetno tudi za globalno segrevanje, sodeč po zapisih. SDS in pa še kdo zraven mirno lansira v javnost, da imava z Damirjem Črnčecem vohunsko mrežo in zasledujeva prvake drugih strank,« je zapisal Šarec.

»Spet se ponovi isti scenarij, da gre nekaj članov Knovsa na nenapovedan pregled NPU-ja, oziroma Policije. Ker naj bi se zlorabljal za zasledovanje političnih nasprotnikov. V resnici je zlorabljen Knovs in nihče drug. Neodvisne institucije preiskujejo madžarske denarce, ki pritekajo, vemo, kam, in zato je potrebno preusmeriti pozornost,« je ocenil Šarec.

Odzvala se je tudi Policija, z uradnim sporočilom.

»Med včerajšnjim nadzorom ste generalni direktorici policije dejali, naj pomisli na svojo prihodnost. Ko vas je generalna direktorica nekajkrat vprašala, ali ji s tem grozite, ste ji odvrnili, da ste vi voljeni, generalna direktorica policije pa imenovana od vlade,« so navedli bistvo zapleta.

Rafael Zupančič Raf se je med prvimi odzval na tvit premierja v odstopu Marjana Šarca o »napadu na policijo brez primere.«

»Tukaj se globoko strinjam, slovenski neofašisti pod okriljem SDS zlorabljajo KNOVS, ki postaja politična policija SDS, nad Slovenijo se zgrinjajo temni oblaki in vsi svobodoljubni ljudje se moramo upreti, ker v naslednji fazi bodo zlorabili silo in pravosodje ... « je dogajanje komentiral Rafael Zupančič Raf.

Vse to pa je odziv na včerajšnji nenapovedan vpad KNOVS-a, ki deluje pod taktirko SDS-a v NPU, ko naj bi Žan Mahnič direktorici policije Tatjani Bobnar celo zagrozil, da »naj pomisli na svojo prihodnost«, kar je slednja razumela kot očitno aluzijo na pričakovanje Mahničevega šefa, prvaka SDS, da mu bo uspelo sestaviti svojo, desno vlado, nato pa vedriti in oblačiti v slovenskem družbenem in seveda predvsem političnem prostoru ter na ključne pozicije imenovati sebi poslušne kadre.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek