REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Baldrick: »Dobiš napotnico kot hitro. Prebereš, da je čakalna doba 130 dni. Nato dobiš termin januarja 2021 …«

Baldrick: »Dobiš napotnico kot hitro. Prebereš, da je čakalna doba 130 dni. Nato dobiš termin januarja 2021 …«Kaj se je zgodilo z javnim zdravstvom po letu 1991?

Na socialnih omrežjih je svoje ogorčenje glede klavrnih razmer v domačem zdravstvu izpričal državljan, ki si je nadel vzdevek Baldrick po tragikomičnem liku iz humoristične nadaljevanke Black Adder (Črni gad).

»Dobiš napotnico kot hitro. Prebereš, da je čakalna doba 130 dni in jo pošlješ. Nato dobiš termin v januarju 2021, to je okoli 400 dni, s pripombo, da so spremenili status iz hitro na normalno,« je na »samodejno« podaljšanje že nenormalno dolgih čakalnih vrst na prvi zdravstveni pregled opozoril Baldrick.

Odgovoril mu je z nič kaj spodbudnimi obeti Indijanc Tecumseh: »To je šele začetek. Pazi to, ko boš januarja 2021 dobil obvestilo, da zaradi stanja zdravstvenega sistema zadeve ni mogoče izvesti, in da te bodo obvestili o novem datumu. Takrat pa veš, da si #fuckedup

Baldrick je razpravo pesimistično sklenil s pripombo, da se lahko zgodi tudi, da bo takrat »zdravnik odsoten, ker je mesec januar kot naročen za farmacevtske kongrese kje v tropskih krajih ...«

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek